of 65378 LinkedIn

'Onterecht ontslagen ambtenaar duur foutje Tynaarlo'

Het arbeidsconflict dat gemeenteambtenaar Heijerman heeft met zijn voormalige werkgever Tynaarlo blijkt prijzig te zijn voor de gemeente. Inclusief onderzoekskosten kost het 9 ton.

De topambtenaar van de gemeente Tynaarlo die onterecht ontslagen bleek, is onder de pannen tot aan zijn prepensioen in 2020. Dat melden RTV Drenthe en het Dagblad van het Noorden. De gemeente wil er niets over zeggen omdat de zaak geheim is en de gemeenteraad is geheimhouding opgelegd. Maar volgens de plaatselijke media zou Tynaarlo 8 à 9 ton kwijt zijn aan de afwikkeling van het conflict.

Aantijgingen niet waargemaakt

Gemeenteambtenaar Heijerman werd vorig jaar het gemeentehuis uitgezet en geschorst. De officiële reden was 'plichtsverzuim en niet-integer handelen'. Het college liet advocatenkantoor Aegis een onderzoek uitvoeren naar Heijerman. Later werd dat opgeschaald naar BING. Daaruit bleek dat er van de aantijgingen niets hard gemaakt kon worden, het ontslag was onterecht. De gemeenteraad mocht lange tijd de bevindingen niet zien. Uiteindelijk mocht dit wel maar onder strikte geheimhouding.

 
9 ton 

Volgens het Dagblad van het Noorden zouden de gemeente Tynaarlo en Heijerman er nu uit zijn gekomen. Hij zou eervol ontslag hebben gekregen en zijn WW-uitkering zou worden aangevuld tot ongeveer zijn salaris. Dit bedrag zou hij maandelijks uitgekeerd krijgen tot aan zijn prepensioen in 2020. RTV Drenthe weet te melden dat het bedrag dat Tynaarlo aan de kwestie kwijt is, inclusief 100 duizend euro onderzoekskosten, tussen de 8 en 9 ton moet zijn.


Geheimhouding opheffen
Meerdere fracties willen volledige helderheid over de kwestie hebben. Daarvoor is opheffing van de geheimhouding nodig, maar met name burgemeester Van Zuilen houdt vast aan de vertrouwelijkheid.  ‘Er is een meerderheid voor het openbaar maken van het BING-rapport, laten we hopen dat het volgende week in de raadsvergadering gaat lukken, ’ zegt Miriam Engels-van Dijk van D66.

Vragen
Gezienus Pieters van de VVD houdt zich ook aan zijn spreekverbod, maar volgt de kwestie in de plaatselijke media op de voet. ‘Ik heb een hoop gelezen en gehoord waar ik niet van op de hoogte ben. Als dit klopt dan roept dat een hoop nieuwe vragen op.’

 

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
Waarom niet die man met alle egards in ere herstellen en spijt betuigen? Dan kan hij weer gewoon aan het werk. Als je het maar goed aanpakt is er geen sprake meer van verstoorde arbeidsverhoudingen. En het kost de lokale belastingbetaler dan geen geld.
Door M.Pis op
Gefeliciteerd, Henk!!

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers