of 60220 LinkedIn

Nuttige tips tegen burn-out

Ambtenaren hebben de laatste jaren een veel zwaardere taak gekregen. De overheid werkt meer programmagestuurd en wordt meer samenwerking binnen en buiten de organisatie verwacht. Alle ontwikkelingen en trends gaan razendsnel met als gevolg dat bredere kennis en inhoud is vereist. Een burn-out ligt bij heel veel ambtenaren op de loer, denkt Joan Hoexum, auteur van  Morgen is vandaag . 

Ambtenaren hebben de laatste jaren een veel zwaardere taak gekregen. De overheid werkt meer programmagestuurd en wordt meer samenwerking binnen en buiten de organisatie verwacht. Alle ontwikkelingen en trends gaan razendsnel met als gevolg dat bredere kennis en inhoud is vereist. Een burn-out ligt bij heel veel ambtenaren op de loer, denkt Joan Hoexum, auteur van Morgen is vandaag

Dat komt onder meer door veranderende werkprocessen, inkrimping, druk van buitenaf en een grotere invloed van de politiek. Ondertussen verwachten overheidsorganisaties van de ambtenaar mentale en fysieke fitheid en flexibiliteit, waardoor het evenwicht tussen werk en privé wordt beïnvloed.

De werkvloer is een competentieveld geworden, aldus Hoexum die zelf voor het ministerie van Buitenlandse Zaken twintig jaar lang als ambtenaar werkte in diverse landen, maar in 2015 het roer omgooide. Als deskundige op het gebied van neuro-linguïstisch programmeren (NLP) legt ze in haar boek de verbinding tussen de veranderende rol van de ambtenaar en NLP. Daarvoor interviewde ze ambtenaren, bestuurders en NLP-ers uit binnen- en buitenland. In haar boek geeft ze aanbevelingen aan ambtenaren. Zoals in jezelf blijven investeren door je persoonlijk te ontwikkelen. Angst en onzekerheid omzetten in nieuwsgierigheid.

Joan Hoexum wil met het boek handvatten aan ambtenaren bieden om aan de nieuwe uitdagingen vandaag én morgen het hoofd te bieden.

Morgen is vandaag, Joan Hoexum, Calbona Uitgeverij. Prijs; € 14,95

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.