of 58952 LinkedIn

'Nooit iets met meldingen over Hooijmaijers gedaan'

Jan Hylkema, Pvda-fractievoorzitter van de gemeente Muiden, speelt een hoofdrol in de Muidense intimidatieaffaire rond ex-gedeputeerde Hooijmaijers.  Hij zegt zelf zwaar onder druk te zijn gezet door de van corruptie verdachte oud-bestuurder om akkoord te gaan met een groot bouwproject van een bevriende ontwikkelaar. Hylkema is blij dat de waarheid naar buiten komt.
4 reacties
Jan Hylkema, Pvda-fractievoorzitter van de gemeente Muiden, speelt een hoofdrol in de Muidense intimidatieaffaire rond ex-gedeputeerde Hooijmaijers.  Hij zegt zelf zwaar onder druk te zijn gezet door de van corruptie verdachte oud-bestuurder om akkoord te gaan met een groot bouwproject van een bevriende ontwikkelaar. Hylkema is blij dat de waarheid naar buiten komt.

Grote liefde
‘We hebben eerder openbaar gemaakt dat er intimiderende praktijken plaatsvonden, we hebben het zelfs bij Provinciale Staten gemeld. Maar er is nooit iets mee gedaan,’ vertelt de fractievoorzitter. Volgens Hylkema was het algemeen bekend dat Hooijmaijers zeer goede contacten had met de projectontwikkelaar. ‘Voor ons was het duidelijk dat zijn liefde voor de projectontwikkeling erg groot was. Als we aanwijzingen hadden gehad dat er sprake was van omkoping, hadden we natuurlijk wel aangifte gedaan.’

 

Eerste rij
Een voorbeeld van die grote liefde wil Jan Hylkema wel geven: ‘De VVD had bij de Provinciale Staten een motie ingediend om het hele project over te nemen van onze gemeente. De coalitiepartners wisten daar nog niets van. Maar het gekke was dat de directeur van dit bedrijf op de eerste rij van het publiek zat, dat is natuurlijk opmerkelijk.’

 

Gelijk
‘Het was een lastige tijd en we zijn veel tegengewerkt,’ besluit de fractievoorzitter. ‘Maar we waren toch niet zo gek als de mensen dachten. We hebben toch gelijk gekregen.’ Wethouder Winnubst, die ook door Hooijmaijers gepusht zou zijn om het bouwproject door te laten gaan, liet weten het onderzoek af te wachten. Ton Hooijmaijers was niet voor commentaar bereikbaar.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door A.J.Bos (Bestuurslid Partij Voor Gerechtigheid) op
Morsnova, de vraag is of er wel sprake is van natrappen waar U het over heeft. Ik meen duidelijk in het artikel te lezen dat Hylkema al eerder bij de bevoegde instanties heeft aangeklopt, echter dat daar geen gehoor werd gegeven. Het feit dat er inmiddels al een hele waslijst met vergelijkbare projecten en zaken openbaar is geworden noopt ten minste tot een diepgaand onderzoek, alvorens te concluderen dat er sprake is van natrappen.
Door Roland Bruynesteyn (adviseur) op
Sterker nog, het collectief onder de pet houden van mistanden zou de katholieke kerk niet misstaan...
Door Morsnova op
Wat deze Hylkema doet vind ik de fatsoensnormen fors te buiten gaan. In Nederland ben je, gelukkig, pas schuldig na veroordeling, Dat geldt dus ook voor Hooijmaijers. Deze Hylkema is wel een erg minne figuur: hij wist het allemaal al, maar deed er niets mee en liet zich onder druk zetten. Nu Hooijmaijers (publiekelijk) verdachte is, wil jij nog even naar de natrappen. Op het moment zelf je mond niet durven opendoen, maar nadien wel trappen als iemand op de grond ligt.
Door Kees Cornelder (strateeg) op
In het beeld van wat inmiddels de affaire-Hooijmeijer is gaan heten - en terecht gelet op de ernst van de verdenking-corruptie van de inmiddels ex-Gedeputeerde namens de VVD - doemt een soort cultuur op van het meest schrikbarende soort: dat 'iedereen' in en om het Noordhollandse provinciehuis ervan wist maar het onder de pet hield, om wat voor redenen dan ook. Dit verzwakt alleen maar de sociale legitimiteit van het fenomeen De Provincie en van de overheid als geheel. Wéér verzwakt het, helaas, wat ook de vraag doet rijzen: hoe gezond is de provinciale overheid eigenlijk nog. Van alle democratische gremia houdt het zich als enige in het 'democratische duister' op: wat Gedeputeerde Staten en ook Provinciale Staten zoal uitvreten is vrijwel geheel aan het zicht van de publieke aandacht onttrokken. Hierdoor kan het gemakkelijk kweekbak voor corruptie worden? Het lijkt erop.

Vacatures

Van onze partners

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!