of 59561 LinkedIn

Nieuwe werkgeversvereniging voor waterschappen

Op 6 december is de Vereniging werken voor waterschappen (Vwvw) van start gegaan. Vanaf 2019 werkt de vereniging aan een nieuwe, moderne cao voor waterschappen en gelieerde organisaties. Daarmee neemt de vereniging de werkgeverstaken over van de Unie van Waterschappen.

Sinterklaas heeft de waterschappen een nieuwe werkgeversvereniging cadeau gedaan. Op 6 december is de Vereniging werken voor waterschappen (Vwvw) van start gegaan. Vanaf 2019 werkt de vereniging aan een nieuwe, moderne cao voor waterschappen en gelieerde organisaties. Daarmee neemt de vereniging de werkgeverstaken over van de Unie van Waterschappen.

Ook bedrijven waterschapssector lid

Een nieuwe werkgeversvereniging is nodig vanwege de overgang naar het civiel recht: de wet op de collectieve arbeidsovereenkomst gaat gelden. Door een zelfstandige vereniging op te richten kunnen ook bedrijven zoals de belastingkantoren uit de waterschapssector lid worden van de werkgeversvereniging en gebruikmaken van de cao. De werkgeversvereniging denkt ook mee over de invulling van werkgeverschap en goede arbeidsvoorwaarden.

Samen cao regelen

Volgens Toine Poppelaars, voorzitter van de Vereniging werken voor waterschappen, wil de vereniging samen met de leden haar visie en ambitie bepalen en een cao en andere belangrijke werkgeverszaken goed regelen voor de professionele medewerkers. ‘Goede gezamenlijke afspraken bevorderen de samenwerking en de mobiliteit.’

Weinig verandering

Heel veel verandert er overigens niet voor de medewerkers van de leden. De werkgeversvereniging en de vakbonden willen namelijk de huidige rechten en arbeidsvoorwaarden behouden en meenemen naar de eerste cao die zal gaan gelden vanaf 1 januari 2020. De werkgeversvereniging vindt het belangrijk om haar leden en de medewerkers van de leden te betrekken bij het gesprek over een nieuwe cao. De cao geldt tenslotte voor alle medewerkers in de sector. Vanaf januari 2019 is alle informatie over de Vereniging werken voor waterschappen te vinden op www.vwvw.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.