of 64120 LinkedIn

Nieuwe acties gemeenteambtenaren op komst

Gemeenteambtenaren komen in april en mei in actie voor een betere cao.
24 reacties

De gemeenteambtenaren maken zich in de strijd voor een goede cao op voor acties in april en mei. Te denken valt aan stiptheidsacties, maar ook stakingen. Dat is woensdag besloten op een landelijk beraad van kaderleden van de ambtenarenbonden in Utrecht.

Referendum
Bij de acties zijn eerst de middelgrote gemeenten aan de beurt, daarna de grote, aldus Bert de Haas van Abvakabo FNV. Voor het zover is, houden de bonden een referendum onder alle gemeenteambtenaren over het bod dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten op tafel heeft gelegd.

 

Landelijke actiedag
,,Onze leden hebben dat al afgewezen, maar niet-leden hebben hun stem nog niet kunnen laten horen'', aldus een woordvoerder van CNV Publieke Zaak. Hij gaat ervan uit dat de ambtenaren de bonden steunen in hun opstelling en dat acties onvermijdelijk zijn. Begin juni monden die uit in een landelijke actiedag, aldus de CNV-bond.

Een of twee procent
Het cao-overleg tussen de VNG en de bonden liep in februari voor de tweede maal vast. De bonden eisen koopkrachtbehoud en werkzekerheid. De VNG biedt een loonsverhoging van 2 procent voor een cao met een looptijd van 31 maanden. Maar daarvan is 1 procent al afkomstig uit vorige cao-afspraken, aldus de bonden. Dus resteert een loonsverhoging van 0,38 procent per jaar, concludeert Publieke Zaak.

De bonden besloten woensdag ook al het overleg met gemeenten op lokaal niveau op te schorten. Op landelijk niveau lag dat al stil.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door S. Taak (Staker) op
Ooh....hebben ze dan al gestaakt?
De bonden van nu zijn ook geen fractie meer van wat ze vroeger waren.....jammer!
Door tegen (ambtenaar) op
@geenkaderlid: zullen we een tegendemonstratie organiseren ;) ik heb er zin in. Wie doet er mee? WEG MET DE BONDEN
Door Sandra van Rij (ex-ambtenaar Gemeente Amsterdam (Brandweer Amsterdam/SDA)) op
L.S.!

Wanneer ik nog in dienst was geweest, had ik zeker voorop gelopen tijdens deze acties!

Toitoitoi en Break A Leg!

Sandra van Rij
Door geenkaderlid (ambtenaar) op
Ik ben net als veel collega's geen vakbondslid en al helemaal geen kaderlid. Krijg ik ook wat te zeggen, of worden we nu gegijzeld door de bonden. Ze maken er een potje van. Kunnen niet meer gemeenten gewoon lokaal een akkoord regelen?

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers