of 64231 LinkedIn

Nieuw EU-plan voor flexibel werken in de maak

Nadat de plannen van de EU voor beter zwangerschapsverlof na jaren touwtrekken zijn ingetrokken, zijn er nu plannen in de maak. Het gaat om regels te maken om flexibel werken naar een hoger plan te brengen.
2 reacties

Vaderschapsverlof, betere flexibele werkafspraken voor vrouwen én mannen en kinderopvang. Dit zijn mogelijke onderdelen van een nieuw voorstel uit Brussel om de positie van moeders in Europa te verbeteren en de arbeidsparticipatie van vrouwen in Europa te vergroten. Concrete (wetgevende) voorstellen moeten er dan in 2016 komen, zo maakte vicevoorzitter Frans Timmermans van de Europese Commissie woensdag via sociale media bekend.

Plannen ingetrokken

De komende maanden werkt Brussel aan het plan en daarbij zal er ook gekeken worden naar de situatie rond zwangerschapsverlof. Eerdere voorstellen uit Brussel voor een langer minimaal aantal weken verlof in de EU stuitte tot onoverkomelijke bezwaren bij met name de Europese landen. Na zeven jaar vruchteloze onderhandelingen tussen de landen en het Europees Parlement besloot Brussel begin juli de plannen in te trekken.
 
Juridische bescherming 

Die plannen komen niet terug. Brussel denkt nu aan zaken als voorzieningen om borstvoeding te geven of betere juridische bescherming voor ontslag als vrouwen op verlof gaan.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Boris op
Opheffen die zelfbenoemde ondemocratisch club. Kost alleen maar geld dat gezwam.
Door Bert op
Frans Timmerman was toch van mening, dat Brussel zich niet met zaken moest gaan bezig houden, die tot de landelijke politiek behoorden? Subsidiariteit moest toch uitgangspunt zijn bij het snijden in de talloze Brusselse regels? Dan breekt hij nou woord, want dergelijke regelingen horen thuis bij de nationale politiek.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers