of 59854 LinkedIn

Mogelijk rechtszaak tegen intimiderende burger

Directe aanleiding voor de waarschuwing aan het adres van de Nuenenaar is de verspreiding van de opname van een ruzieachtig telefoongesprek met een ambtenaar.

Burgemeester Maarten Houben van de gemeente Nuenen c.a. dreigt met een rechtszaak tegen een inwoner die zich heeft ontwikkeld tot de schrik van het Nuenense ambtenarenkorps. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Ziek thuis
Directe aanleiding voor de waarschuwing aan het adres van de Nuenenaar is de verspreiding van de opname van een ruzieachtig telefoongesprek met een ambtenaar. De opname werd doorgestuurd naar verschillende andere ambtenaren, wethouders en de burgemeester. De betrokken ambtenaar is door de verspreiding van het telefoongesprek dusdanig geïntimideerd dat hij sindsdien ziek thuiszit.

Afvalcontainer
De betrokken inwoner ligt al meer dan een jaar met de gemeente overhoop over de plaatsing van een ondergrondse afvalcontainer. In een brief aan de man erkent de burgemeester dat de gemeente fouten heeft gemaakt in de hele kwestie.

Houben voegt echter ook toe dat er gepaste maatregelen nodig zijn om de gemeenteambtenaren te beschermen. De Nuenenaar mag voortaan alleen contact hebben met één juridisch medewerker.
Ook is mogelijk de privacy van de betrokken ambtenaar geschonden. De gemeente overweegt daarom een klacht bij de privacywaakhond Autoriteit Persoonsgegevens of een civiele procedure, schrijft Houben.

Sneller boos
Burgemeester Houben reageerde niet op vragen van het Eindhovens Dagblad. Wel vertelde hij onlangs in een gesprek met Lokale Omroep Nuenen dat hij merkt dat inwoners sinds de intelligente lockdown sneller boos worden. Wijkconflicten escaleren volgens hem de afgelopen acht weken sneller dan voorheen.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!