of 59854 LinkedIn

Matige concentratie ambtenaar

Ambtenaren die werkzaam zijn in Het Huis van de Stad in Gouda kunnen zich niet goed concentreren, blijkt uit onderzoek onder gemeenteambtenaren.

Ambtenaren die werkzaam zijn in Het Huis van de Stad in Gouda kunnen zich niet goed concentreren, blijkt uit onderzoek onder gemeenteambtenaren. Voor 29 procent van de ambtenaren is de werkplek geheel naar wens. De overige 71 procent heeft wel problemen: 17 procent kan zich in het geheel niet concentreren, 54 procent zit er ergens tussenin. 80 procent van de ambtenaren werkt wel eens thuis, gemiddeld 5,4 uur per week. 

Een gemeentewoordvoerder zegt in het AD dat de lage tevredenheid reden is voorzieningen in het gebouw aan te passen, zodat de medewerkers zich beter kunnen concentreren. Het college wil het aantal vergaderkamers verhogen van vier naar tien. Verder blijkt dat de expositieruimte op de begane grond en werkplekken aldaar nauwelijks wordt bezocht. Om meer mensen te trekken komt er een koffiecorner bij.

Privacy
Op de tweede verdieping komt meer groen en ruimte voor plekken met meer privacy. De tiende verdieping zal worden verhuurd en dat zou jaarlijks 146.000 euro moeten opbrengen. Dat komt goed van pas, want de verbouwing van het nog niet zo heel lang geleden opgeleverde pand kost een half miljoen euro. En dat terwijl bijna driekwart van het personeel met plezier naar het werk gaat. Dat zou met nog meer plezier kunnen met een goed binnenklimaat, een rustige werkplek en als collega’s zich ‘gepaster’ gaan gedragen. Ongepast gedrag: hard praten, eten op de werkplek of luid, langdurig belverkeer. Bijna de helft van de ambtenaren wil daarom aparte belplekken. Die zullen ook worden gerealiseerd. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
















Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hans op
Interessant. Het lijkt om de geneugten (hallo ironie) van open office te gaan: ambtenaren die werkplekken op de begane grond niet gebruiken, luid praten/telefoneren, eten op de werkplek, plezier in het werk...
Door Rik op
Ik ben regelmatige bezoeker in Gouda. JAa, Gouda heeft open office concept en het huidige aantal vergaderruimten is echt een veelvoud van 4.
Door Hans op
Heeft Gouda een open office concept? En hoe kan het ambtelijk apparaat van een gemeente van die omvang toe met maar 4 vergaderkamers?

Vacatures

Van onze partners

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!