of 59190 LinkedIn

Maarten Schurink nieuwe bestuursvoorzitter SVB

Maarten Schurink, gemeentesecretaris van Utrecht, wordt voorzitter van de Raad van Bestuur van de Sociale Verzekeringsbank. Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft daar melding van gemaakt in de ministerraad. De benoeming gaat in op 17 mei 2016.

Maarten Schurink, gemeentesecretaris van Utrecht, wordt voorzitter van de Raad van Bestuur van de Sociale Verzekeringsbank. Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft daar melding van gemaakt in de ministerraad. De benoeming gaat in op 17 mei 2016.

Schurink is sinds 2010 gemeentesecretaris. In de jaren daarvoor werkte hij bij de gemeente Dordrecht, achtereenvolgens als Hoofd afdeling Strategie en Beleidsprogrammering, Directeur Stadsbestuurscentrum en Loco-Gemeentesecretaris en Gemeentesecretaris.


Van 2002 tot 2006 werkte de heer Schurink als senior-adviseur bij de Berenschot Groep. Daarvoor was hij beleidsmedewerker en plaatsvervangend projectleider op het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Schurink studeerde Bestuur en Organisatie na een eveneens afgeronde studie Politicologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. De benoeming is tot stand gekomen na een open sollicitatieprocedure. De functie wordt tot Schurinks aanstelling waargenomen door José Lazeroms.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door P. Pluim op
Nog niet voldoende bij de gemeente Utrecht zijn zakken gevuld? Onder het mom van maatschappelijk verantwoord werken krijgen die kereltjes en vrouwtjes tonnen euro's extra binnen. Schandalig en stiekem volksverlakkerij.