of 63908 LinkedIn

'Kwart personeel provincie ingehuurd'

Reageer
De twaalf provincies hebben vorig jaar samen 237,4 miljoen euro uitgegeven aan personeel dat ze extern inhuurden. Dat concludeerde de SP woensdag op basis van eigen onderzoek. Gemiddeld ging 24,1 procent van de totale personeelskosten van provincies op aan de inhuur van externen.

Einde
De vier grote steden gaven volgens berekeningen van de SP in 2008 in totaal 493,9 miljoen euro uit aan externe inhuur. Daarmee ging het om ruim 21 procent van de personeelskosten. Departementen mogen van minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) maximaal 13 procent van de personeelskosten besteden aan externen. SP-Kamerlid Ronald van Raak wil dat gemeenten en provincies zich ook aan dat maximum houden. 'Hier moet snel een einde aan komen. Volgend jaar moeten deze percentages tot onder de 13 procent worden gebracht.'

 

Gemeenten
RTL Nieuws heeft ook onderzoek gedaan naar de inhuur van externen door gemeenten. De nieuwsrubriek concludeert dat de dertig grootste gemeenten vorig jaar ruim 825 miljoen euro hebben uitgegeven aan extern personeel. Gemiddeld ging het om 18,5 procent van de personeelskosten.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers