of 60941 LinkedIn

‘Kerstcadeau’ voor Emmense ambtenaar

De man wijt alle ellende die hem de afgelopen jaren is overkomen aan deze ene ambtenaar, meldt RTV Drenthe. De bron ligt in het slopen en weghalen van een schuur van het perceel van de man door de gemeente Emmen in 2011.

Een ambtenaar uit Emmen is tijdens een zitting bij de Raad van State door een boze Klazienavener een ‘mooi kerstcadeautje’ beloofd. En dat is niet bepaald uit dankbaarheid. 

De man wijt alle ellende die hem de afgelopen jaren is overkomen aan deze ene ambtenaar, meldt RTV Drenthe. De bron ligt in het slopen en weghalen van een schuur van het perceel van de man door de gemeente Emmen in 2011. Tegelijk nam de gemeente ook een aantal ‘oude, antieke, waardevolle’ landbouwwerktuigen mee, althans volgens de man. De gemeente vond het ‘rommel en oud ijzer’ dat daar niet opgeslagen mocht worden. Vanaf dat moment ontstond er een conflict over wie de opruimkosten moet betalen.

Deurwaarder
Een jaar geleden kwam tevergeefs een deurwaarder langs bij de Klazienavener voor het innen van de bestuursdwangrekening van 71.000 euro die hij aan de gemeente moest betalen, zoals de Raad van State eerder had besloten. Daar vroeg de man echter om herziening van die uitspraak. Hij vindt dat de gemeente veel meer dan 71.000 euro aan hem moet betalen, aangezien de landbouwwerktuigen veel meer waard zouden zijn dan de opruimkosten.

Desnoods vecht hij door tot het Europese Hof van Justitie om zijn gelijk te halen. De man vindt dat de gemeente ten onrechte zijn eigendommen in beslag heeft meegenomen. Volgens hem draait de hele zaak om een slepende familievete tussen zijn familie en de familie van de ambtenaar. Binnen enkele weken zal de Raad van State uitspraak doen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker (n.v.t.) op
Ambtenaren zijn wel wat gewend. Het kerstpakket zal vast ook veel goed maken.