of 64231 LinkedIn

Jos van Rey lijstduwer VVD Roermond

Jos van Rey, de voormalige wethouder in Roermond, stelt zich beschikbaar als lijstduwer voor de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Tegen van Rey loopt een strafrechtelijk onderzoek wegens corruptie.
18 reacties

Het bestuur van de VVD Roermond heeft de van corruptie verdachte ex-wethouder Jos van Rey voorgedragen als lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014. Dat maakte het bestuur vrijdagavond bekend.

Veel stemmen in 2010
Huidig fractievoorzitter Dré Peters is voorgedragen als lijsttrekker. Van Rey was in 2010 ook lijstduwer en haalde toen samen met Peters heel veel stemmen. De VVD werd bij die verkiezingen met 11 van de 31 zetels de grootste raadsfractie.
 
Onwenselijk 

Het landelijk partijbestuur vindt het onwenselijk dat Van Rey meedoet aan de verkiezingen, maar de VVD Roermond legt die opvatting naast zich neer. Tegen Van Rey loopt een strafrechtelijk onderzoek wegens corruptie.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Piet Westland op
Hij is al veroordeeld door de pers en andere "zuiveren"op de graad.
Door Jantje op
Toont wel hoe deze partij in elkaar zit. duidelijk toch: nooit meer stemmen op deze partij!!!
Door Willem op
Een lijstduwer zet je niet voor niets op de lijst. Het geeft al aan wat de partij verwacht van de verdachte en diens gecorrumpeerde netwerk. Aan de andere kant. De heer Van Rey lijkt zo'n invloed te hebben op de lokale politiek dat het niet uitmaakt of hij nu wel of niet verkiesbaar is. Hij trekt eenvoudigweg toch wel aan de touwtjes. Dat blijkt al uit het feit dat ie gewoon bij fractievergaderingen aanwezig is, ook al zit ie niet in de raad. Als de VVD elke schijn van corruptie wil vermijden, doet ze er goed aan de man geen enkel podium meer te geven.
Door hans (senioradviseur) op
Zoiets kan alleen bij een partij van zakkenvullers. Ik hoop dat de kiezers in Roermond voldoende verstand hebben om dergelijk regentengedrag geweldig af te straffen!!!!
Door Hendrik op
@nehal De kwestie rondom Peper betrof een onderzoek met betrekking tot declaraties. Van Rey heeft te maken met vervolging door het openbaar ministerie vanwege een vermeend ambtsmisdrijf. Dat is zeer ernstig. Vreemd dat een bestuur betrokkene kandideert. Het zegt ook wat over het integriteitsdenken van het bestuur.
Door Niels op
Lijkt me een prima manier om je eigen partij te decimeren.
Door Nehal op
Bram Peper werd publiekelijk afgebrand tot vlak voor zijn vrijspraak, volgens Hendrik (Hannie) Groenteman had hij flink gesjoemeld.
Door Hendrik op
Jammer dat op deze manier het ambt van raadslid bezoedeld wordt. De VVD levert kritiek op Griekenland, Italie en Suriname, maar als een eigen plaatselijke partijbons in het geding is wordt betrokkene op de lijst geplaatst. Ik ben benieuwd of Van Rey veel voorkeurstemmen krijgt. Wellicht heeft hij veel vrienden van zijn vermeende voorkeurspraktijken overgehouden. De aanklachten tegen Van Rey zijn ernstig, de eerste bewijzen zijn onmiskenbaar. Bestuur van Roermond wees wijs: rehabilitatie na vrijspraak is eventueel nog nodig.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers