of 64204 LinkedIn

Jos van Rey lijstduwer VVD Roermond

Jos van Rey, de voormalige wethouder in Roermond, stelt zich beschikbaar als lijstduwer voor de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Tegen van Rey loopt een strafrechtelijk onderzoek wegens corruptie.
18 reacties

Het bestuur van de VVD Roermond heeft de van corruptie verdachte ex-wethouder Jos van Rey voorgedragen als lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014. Dat maakte het bestuur vrijdagavond bekend.

Veel stemmen in 2010
Huidig fractievoorzitter Dré Peters is voorgedragen als lijsttrekker. Van Rey was in 2010 ook lijstduwer en haalde toen samen met Peters heel veel stemmen. De VVD werd bij die verkiezingen met 11 van de 31 zetels de grootste raadsfractie.
 
Onwenselijk 

Het landelijk partijbestuur vindt het onwenselijk dat Van Rey meedoet aan de verkiezingen, maar de VVD Roermond legt die opvatting naast zich neer. Tegen Van Rey loopt een strafrechtelijk onderzoek wegens corruptie.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ed op
Het zegt iets over de VVD aldaar.
Door Hendrik op
Het dossier dat geplaatst is op de site van BB heb ik nog eens doorgenomen.

Opvallend is dat binnen de VVD wel ruimte is voor zelfreiniging maar dat de VVD Roermond het niet tentoonstelt.

Offermans had zich niet strafrechtelijk misdragen maar legde vanwege onbehoorlijk bestuurlijk handelen zijn burgemeesterschap in Meerssen en het provinciaal voorzitterschap van de VVD neer. Daarnaast trokt hij zijn kandidatuur voor het burgermeesterschap van Roermond in. Van Rey schond de geheimhouding, Offermanns handelende onbehoorlijk door het vooroverleg.

De VVD Roermond exposeert een beschermende ring om een (begaafde) ex-bestuurder die verdacht wordt van corruptie en schending van de geheimhouding. Beiden zijn ambtsmisdrijven. Met zulke ernstige beschuldigingen kun je toch niet functioneren als raadslid? Het plaatsen van Van Rey in de huidige omstandigheden op de verkiezingslijst als lijstduwer getuigt van minachting voor de noodzakelijkheid van een integer openbaar bestuur. Hopenlijk maakt de Limburgse kiezer schoon schip in de Roermondse VVD.
Door Jhr. van Avezathe en Zottegem (Overheidsdienaar) op
Het is niet alleen in Roermond dat men het politieke en ethische verschil niet meer kent tussen eigenbelang, nepotisme en liberalisme.
Door eric op
Van Rey ook kleine jongen in vergelijking F Jacobs, zie www.sargasso.nl.
Van Rey heeft geen gezinnen gedupeerd, Jacobs werd tot ereburger benoemt teewij op dat moment verdict rijksrecherche onderzoek nog niet bekend was.
Hemondse `poitiek:`reageert niet eens.
Door Adelaide op
Vergeleken met een Karakus is Van Rey nog maar een kleine jongen.
Karakus (PvdA-wethouder in Rotterdam) heeft sterke, persoonlijke, banden met de vastgoedsector. Laat voor 100 miljoenen aan kantoorkolossen neerzetten in de havenstad, met veel leegstand, want er is totaal geen markt.
Door jd (adm) op
van Rey heeft zelf al in een artikel toegegeven dat corrupt zijn geen reden hoeft te zijn om in de politiek actief te zijn. Hij ziet zich als de handige zakenman die de politiek gebruikt voor zijn doelen en waar de stad dan ook nog voordeel van zopu kunnen hebben. Na meer als 30 jaar zie je geen verschil meer tussen die dingen, die zijn zo gegroeid. Fijne man, zijn VVD collegaraadslid wordt de mond verboden om zaken naar buiten te brengen, samen met Dré Peters bepalen zijn het beleid in de Roermondse VVD. Ik wens hen veel kritiek en een weg terug naar normaal gedrag.
Door SL op
Tijd om op een echte liberale partij te stemmen en niet de partij voor eigenbelang.
Door Rijk (Medewerker P&O) op
Hij is (zoals ik lees) nog sreeds verdachte, maar het geeft wel te denken dat je als verdachte zijnde lijstduwer wilt zijn. Het zal het "pluche" wel zijn denk ik..
Door W.F.Willems (geen) op
In het onbetrouwbaarheidscircuit van de generaliteitslanden heeft men doorgaans een wat lacunair geweten.
Door kritisch burger op
Die VVD toch; het blijft een partij van sjacheraars.
Het principeloos karakter en de perfiditeit straalt er van af en hopelijk zullen kiezers zich dat blijven herinneren.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers