of 65101 LinkedIn

'Jongerius in de running voor burgemeester Utrecht'

Volgens het Algemeen Dagblad is Agnes Jongerius in de sollicitatieprocedure om burgemeester van Utrecht te worden. De voormalige FNV-bestuurder zou al met de Commissaris van de Koning hebben gesproken.
5 reacties

Agnes Jongerius zou bezig zijn met de sollicitatieprocedure voor het burgemeestersschap van Utrecht. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Eind van dit jaar stopt de huidige burgemeester Aleid Wolfsen met zijn baan.

Utrechtse achtergrond
Over de kansen van de voormalige vakbondsbestuurster en geboren Utrechtse (provincie) zijn ingewijden wisselend. Agnes Jongerius zou met haar ervaring en haar band met Utrecht een zeer goede kandidaat zijn. Anderzijds zou haar politieke kleur, PvdA, in haar nadeel werken. 

Jan van Zanen
Een andere naam die genoemd wordt is die van Jan van Zanen (VVD), burgemeester van Amstelveen. Van Zanen is eerder wethouder van de Domstad geweest en heeft naar verluidt een goede indruk achtergelaten.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door andere Willem op
Nou ja, Willem, probleem is dat het baantjescircuit gewoon feilloos blijft werken. Kijk eens toen Sharon Dijksma (gesjeesd studente) uiteindelijk na een superlange periode de 2e Kamer verliet om meer tijd aan haar gezin te gaan geven. Ze was nog niet koud weg of men trachtte haar de burgemeesterszetel van Nijmegen toe te bedelen. Toen dat, vanwege nogal wat verzet vanuit de Nijmeegse bevolking was mislukt, kon ze kort daarna ineens aan de slag als staatssecretaris. Ze maken mij niet wijs dat er niet betere en meer capabele personen voor die functie te vinden waren. Dat eeuwige gelieg en het elkaar lucratieve baantjes toespelen van politici geeft me een enorm vieze smaak in mijn mond.
Door plp op
.......geen PVDA bobo voor Utrecht, geen hoge beloning voor slechte prestatie.
Door Luther (ambtenaar) op
Agnes Jongerius, Dit is toch een foto van Nelly Frijda?
Door Willem op
Ach ja, er moet kennelijk weer een baantje voor haar gezocht worden. Benieuwd of het elkaar toeschuiven van lucratieve baantjes ook dit keer weer zal plaatsvinden. En het maar raar vinden dat burgers een steeds grotere afkeer krijgen van de politiek.
Door Willem op
Alsjeblieft niet weer een PvdA'er. Dan heb ik zelfs nog liever Henk Westbroek.
Gelukkig schijnt het zo te zijn dat degene over wie gesproken wordt in burgemeesterzoektochten, het nooit worden.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers