of 60941 LinkedIn

Jolanda van Tongeren Ambtenaar van het Jaar 2019

Foto: Maarten Feenstra
Foto: Maarten Feenstra

De winnaar van de Publiek Denken Top 100 Ambtenaar van het Jaar 2019 is Jolanda van Tongeren, strategisch adviseur Business Accounting van de gemeente Almere. Dat maakte juryvoorzitter Eveline de Kruijk dinsdagavond bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Inntel Hotel in de gemeente Zaanstad. De verkiezing werd voor de negende keer georganiseerd.

Excellent in werk achter de schermen

Volgens de jury beschikt Van Tongeren niet alleen over het vermogen om maatschappelijke opgaven in overeenstemming te brengen met de publieke belangen, maar excelleert ze ook in haar werk achter de schermen. Complexe opgaven vertaalt ze eenvoudig, en daar waar nodig helpt zij collega’s met de impact van een goede verantwoording.

Publieksprijs

De tweede plaats in de PD Top 100 gaat naar Mohamed Hoesein, manager Jobhunters van de gemeente Amsterdam. Op de derde plaats eindigde Dennis van Heteren, programmamanager Omgevingswet van de gemeente Emmen. Hij is ook de winnaar van de Publiek Denken Top 100 Publieksprijs. Hij kreeg de meeste van de ruim 14.000 stemmen.


Jury
De voorzitter van de jury van de PD Top 100 Ambtenaar 2019 was Eveline de Kruijk, secretaris-directeur van waterschap Drents Overijsselse Delta. Verder zaten in de jury onder meer Jelle van Haaster (onderzoeker Cyber Operations bij het ministerie van Defensie en Jonge Ambtenaar van het Jaar 2017), Carsten Herstel (directeur-generaal Sociale Zekerheid en Integratie bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Anne Langenesch (programmamanager Omgevingswet van de gemeente Zaanstad en Ambtenaar van het Jaar 2018).

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.