of 64621 LinkedIn

In één kwartaal weer 6.000 nieuwe overheidsbanen

Van de 162.000 banen die er het laatste kwartaal bij kwamen, zijn er 6.000 in het openbaar bestuur te vinden. Daarmee vallen er dit jaar al 16.000 nieuwe banen te noteren in het openbaar bestuur. Dat blijk uit nieuwe cijfers van het CBS over de arbeidsmarkt.

Van de 162.000 banen die er het laatste kwartaal bij kwamen, zijn er 6.000 in het openbaar bestuur te vinden. Daarmee vallen er dit jaar al 16.000 nieuwe banen te noteren in het openbaar bestuur.

Aanhoudende groei

Dat blijk uit nieuwe cijfers van het CBS over de arbeidsmarkt. Die cijfers laten een verdere groei van het aantal vacatures zien en een nog grotere krapte op de arbeidsmarkt, want ook de werkloosheid daalde. Tegenover elke 100 werklozen staan inmiddels 126 vacatures. De toename van de spanning is volgens het CBS vooral toe te schrijven aan de aanhoudende groei van het aantal openstaande vacatures in het derde kwartaal.

  

Opnieuw record

Eind september stonden er 371.000 vacatures open, 45.000 meer dan aan het eind van het tweede kwartaal. Net als in voorgaande kwartalen stonden de meeste vacatures open in de handel. In het openbaar bestuur en de overheidsdiensten zijn dat er 17.200, weer zo’n 1.300 meer dan in het tweede kwartaal.

Het totaal aantal banen van werknemers en zelfstandigen nam met 162.000 duizend toe, een toename van 1,5 procent, en passeerde daarmee voor het eerst de grens van 11 miljoen banen.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Adriaan Zwaag op
En dan te bedenken dat nog maar een paar jaar geleden de omvang van de meeste ambtenarenorganisaties op grote schaal werd afgeslankt. En nu weer volop uitbreiden? Wat een jojo-beleid!
Door EPN Nederland op
U bent die alleskunner die 30 ballen in de lucht houdt zonder 9 tot 5 mentaliteit. Soberheid is u op het lijf geschreven. U houdt van kraanwater, kale muren en ongezelligheid. Vrijdagmiddagborrels en teamuitjes zijn aan u niet besteed. Reizen doet u met het openbaar vervoer.
Door Spijker (n.v.t.) op
Succes er mee als je ze niet kunt invullen vanwege de matige tot slechte rechtspositie.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers