of 64740 LinkedIn

Honderden ambtenaren bij vakbondsactie Amsterdam

Amsterdamse ambtenaren hebben dinsdag actie gevoerd voor meer loon. Ze legden van 12.30 uur tot 15.30 uur hun werk neer en kwamen bijeen op het Jonas Daniël Meijerplein. Volgens vakbond FNV waren er naar schatting zo'n driehonderd tot vierhonderd ambtenaren aanwezig.
7 reacties

Amsterdamse ambtenaren hebben dinsdag actie gevoerd voor meer loon. Ze legden van 12.30 uur tot 15.30 uur hun werk neer en kwamen bijeen op het Jonas Daniël Meijerplein. Volgens vakbond FNV waren er naar schatting zo'n driehonderd tot vierhonderd ambtenaren aanwezig.

Buitendienst

Onder de actievoerders waren veel medewerkers van de buitendienst, zoals vuilnisophalers, groenmedewerkers en handhavers, zei een woordvoerster. Ze wilden een signaal afgeven aan de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Die stuurde vorige week vlak voor het door de bonden gestelde ultimatum een nieuw cao-voorstel. Hierin stelt ze een structurele salarisverhoging voor van in totaal 2,9 procent, onbeperkt verlofsparen en zes bovenwettelijke vakantiedagen, evenals een eenmalige uitkering van 950 euro bruto voor alle gemeenteambtenaren over het jaar 2021.

 

Onvrede

De vakbonden braken afgelopen februari uit onvrede het cao-overleg af. Volgens FNV-bestuurder Fred Bos wordt serieus gekeken met de leden naar het nieuwe aanbod. De bonden vroegen onder meer een structurele loonsverhoging van 3,5 procent en een eenmalige uitkering van 200 euro. Zo'n 170.000 medewerkers vallen onder de cao gemeenten. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Gerben op
Een werkgever die 0,12% biedt voor 2021 verdient geen werkend personeel. Wanneer landelijk?
Door Ronald op
Wat is dit voor desinformatie?
2,9% over 3 jaar. Reken maar uit. De gemiddelde CAO over 1 jaar kent al bijna dit percentage. Laat VNG maar onder de gemeentelijke CAO vallen. Dan is deze flauwekul zo over.
Door anand (adviseur) op
de 2,9% geldt pas in 2023, in 2021 geldt 0,12%, in 2022 0,7%.
Goede propaganda van de werkgever.
Door Willem op
Aan de tekst te zien komt dit uit de vng propagandamachine. Door vele maanden uit te stellen, zie je dat het al gelukt is om vrijwel heel 2021 te schrappen qua inflatiecompensatie. We gaan er dus flink op achteruit met een inflatie van 2,5-3% PER JAAR.
Door Joris op
Ik vind bovenstaande artikel wel erg misleidend. Het bod van de VNG is niet 2,9 procent over 2021! Maar een bod van 1,4% per 1 december 2021 en 1,5% per 1 juli 2022! Dat komt dus neer op een schandalige bod van 0,12% loonsverhoging over 2021 en 0,75% over 2022! Uit dit bod van de VNG blijkt niks geen waardering, eerder minachting voor de ambtenaren die keihard gewerkt hebben afgelopen jaar. Dus ik sta compleet achter deze actie!
Door Bram op
Wel een beetje heiligschennis om te gaan staken op een plein waar een beeld staat van de februaristaking. Die staking ging niet bepaald over een paar procentjes erbij.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers