of 59854 LinkedIn

Hitte (3) Marumer ambtenaren doen het rustiger aan

De gemeente Marum heeft besloten over te gaan op een tropenrooster. Na 14.00 uur mogen de vijftig gemeentelijke overheidsdienaren naar huis, als zij dat willen.

De gemeente Marum heeft besloten over te gaan op een tropenrooster. Na 14.00 uur mogen de vijftig gemeentelijke overheidsdienaren naar huis, als zij dat willen.

Niet verplicht

‘Wij zijn hier gezond bezig met het lichaam’, licht loco gemeentesecretaris Sije van Dijk nuchter toe. Maandag, toen duidelijk werd dat het kwik de dertiggradengrens zou passeren, besloot hij dat de gemeentelijke organisatie op het tropenschema over moest gaan. De Marumer ambtenarij die momenteel niet van zijn of haar welverdiende vakantie geniet, mag een uur vroeger (half zeven) beginnen met werken mag en vroeger naar huis. Dat geldt ook voor de buitendienst, die van zeven tot half drie kan werken en daarmee de heetste uren van de dag kan mijden. Kan, omdat het voor de gemeenteambtenaren niet verplicht is om zich aan het tropenschema te houden. ‘Een aantal mensen is er heel blij mee, anderen maakt het niet zoveel uit’, aldus de loco gemeentesecretaris.

 

Beperkte airconditioning

Niet dat het in het Zuidwest-Groningse Marum zoveel heter is dan in de rest van het land, overigens. ‘Wel is hier maar een beperkt aantal werkplaatsen uitgerust met airconditioning, waardoor de werkomstandigheden niet overal in het gemeentehuis even prettig zijn.’ Desgevraagd kan Van Dijk Binnenlands Bestuur helaas niet melden wat momenteel de temperatuur is in het gemeentehuis. ‘We houden de weersvoorspellingen komende dagen verder in de gaten’, aldus Van Dijk. ‘Als de temperaturen onder het tropisch niveau zakken wordt het tropenrooster gewoon weer ingetrokken.’

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker (n.v.t.) op
Zouden ze in Marum ooit hebben gehoord van het Nieuwe Werken en Thuis Werken?
Door wim (citizen) op
Lekker suf. Hoe moeten mensen uit het bedrijfsleven hier tegenaan kijken. Op kosten van de belastingbetaler wordt heer mooi weer gespeeld.
Door J. de Niet (fin.adviseur) op
Typisch een gevalletje van mooi weer spelen. In feite is het onzin, behalve dan voor de medewerkers buitendienst. In Zuid-Europa houden ze siësta, dat is een betere oplossing voor de buitendienst. Voor binnen is het vooral een kwestie van elkaar niet wat aanpraten en stug doorknoerten.