of 64231 LinkedIn

Het positieve van corona

Sinds de coronacrisis zijn medewerkers van gemeenten trotser op hun organisatie. Vergeleken met de pre-Covid periode voelen ze zich ook meer gewaardeerd, zo blijkt uit medewerkersonderzoeken van ICTU – Internetspiegel – in samenwerking met Effectory.

Sinds de coronacrisis zijn medewerkers van gemeenten trotser op hun organisatie. Vergeleken met de pre-Covid periode voelen ze zich ook meer gewaardeerd, zo blijkt uit medewerkersonderzoeken van ICTU – Internetspiegel – in samenwerking met Effectory. Aan het meest recent uitgevoerde flitspanelonderzoek deden 12.000 respondenten van gemeenten mee.

Waardering van de baas
Medewerkers ervaren vaker dat ze gewaardeerd worden door de eigen organisatie. Uit het eerste flitspanel onderzoek in maart van dit jaar bleek al dat ambtenaren met name te spreken zijn over de saamhorigheid die is ontstaan en het getoonde begrip v oor de thuissituatie van medewerkers. Zo zijn er voorbeelden van leidinggevenden die wekelijks telefonisch contact zochten met hun teamleden.

Trots op de organisatie
Te zien is dat sinds 15 maart 2020 het gevoel van trots toeneemt ten opzichte van de periode daarvoor. Dat gevoel vindt volgens de onderzoekers zijn basis vooral in het voortvarende handelen en het snelle schakelen door de werkgever na het uitbreken van de coronacrisis. Waar bijvoorbeeld thuiswerkfaciliteiten voor nog niet alle medewerkers op orde waren, is dat in hoog tempo verholpen zodat iedereen ook buiten kantoor zijn werk kon blijven doen.

Communicatie houdt stand
Wat uit de medewerkerstevredenheidsonderzoeken naar voren komt, is dat de organisatiedoelen duidelijk(er) zijn geworden sinds de coronacrisis. Ondanks de beperkingen die de pandemie met zich meebrengt – massaal thuiswerken in plaats van op kantoor – heeft de communicatie tussen afdelingen/teams er niet onder geleden. Bij diverse gemeenten is er zelfs sprake van een stijging.


Afbeelding

(klik op de afbeelding voor een vergroting)

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers