of 61441 LinkedIn

Helmond wil 7,5 ton terug van ex-ambtenaar

De gemeente Helmond wil ruim 7,5 ton terugkrijgen van een voormalig ambtenaar die terechtstaat voor fraude. Het gaat om de directe schade door oplichting (4,5 ton) en de kosten van onderzoeken die zijn gedaan naar de omvang van de fraudezaak, aldus de claim die donderdag op de eerste procesdag werd besproken.
6 reacties

De gemeente Helmond eist ruim 7,5 ton van een voormalig ambtenaar die terechtstaat voor fraude. Het gaat om de directe schade door oplichting (4,5 ton) en de kosten van onderzoeken die zijn gedaan naar de omvang van de fraudezaak, aldus de claim die donderdag op de eerste procesdag werd besproken.

Witwassen

Het voormalig hoofd van de interne dienst van de gemeente wordt verdacht van oplichting, diefstal, witwassen en valsheid in geschrifte. Zijn toenmalige echtgenote wordt verdacht van witwassen en heling.


Helmond betaalde privébestedingen
Ambtenaar Pieter H. (57) liet de gemeente Helmond systematisch opdraaien voor privébestedingen, erkende hij donderdag. Leveranciers van de gemeente betaalden bijvoorbeeld zijn facturen en brachten de bedragen met winst weer in rekening bij de gemeente. Pieter H. kon de facturen zelf goedkeuren. De gemeenteambtenaar bekostigde op die manier onder andere twee Volvo’s, kleding voor zijn echtgenote, tuinaanleg en het interieur van zijn huis in Echt en dure elektronica zoals computers en tv’s.

'Getrouwd met meesteroplichter'

Zijn voormalig echtgenote en toenmalig gemeentesecretaris van de gemeente Leudal meent dat ook zij voor de gek is gehouden. Diana N. (50) veronderstelde dat de auto’s, kleding en apparatuur uit het gezinsinkomen werden betaald, vertelde ze donderdag. 'Ik was getrouwd met een meesteroplichter. Ik ben misbruikt en gemanipuleerd. Iedereen geloofde hem. Ook ik vertrouwde hem en daar heb ik spijt van.' Achteraf denkt ze dat haar man is getroffen door grootheidswaanzin.

Gemeentesecretaris verloor baan
Pieter H. verklaarde donderdag dat hij een goede man wilde zijn voor het gezin. Pieter H. werd na zijn ontslag bij de gemeente gearresteerd en zat kort vast. Ook zijn echtgenote zat kort vast en verloor haar baan bij de gemeente Leudal. Voor de strafzaak tegen het voormalig echtpaar is twee dagen uitgetrokken. De aanklagers formuleren vrijdagochtend hun eis. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Eric de Kluis (Hoofdredacteur) op
@Door Nu de rest ...
U zit er naast. Binnenlands Bestuur ontvangt geen cent van de overheid. Er valt dus geen kraan dicht te draaien.
Door @@@@@René (bel. adviseur) op 28 maart 2019 16:04 op

René (bel. adviseur) op 28 maart 2019 16:04

Waarom raakt waarheid u zo?
Kent u de waarheid niet?
Denkt u dat wat er geschreven wordt, verzonnen is?

Het zijn allen feiten en reeds een keer gepubliceerd door de overheid en/of landelijke media.

Dus voor een media lezer niets nieuws onder de zon.

Voor u is het dus nieuw.
Ambtenaren worden door de overheid dom gehouden!

Bovendien waarom raakt het u niet, dat er jaarlijks miljarden aan belastinggeld over de balk worden gegooid?
Dit betekend dat hard werkende NL ers weken erken voor deze verspilling terwijl ze thuis bij de kinderen hadden kunnen, nee, moeten zijn.

Tip, lees u goed in en maak u druk om de juiste zaken.
Door René (bel. adviseur) op
geachte redactie, is het mogelijk om de reactie van anonieme vuilspuiters zoals bijvoorbeeld @Door Nu de rest van de frauderende ambtenaren nog! op 21 maart 2019 18:09 te weren? Je komt de reacties van dit zielige persoon overal bij Binnenlands Bestuur tegen. Hier wordt niemand beter van.
Door p op
@ D. Burger
Valt genoeg te halen, vandaar ook verklaring van z'n vrouw...houden 'ze' nog wat over
Door D.Burger (adviseur) op
En bij deze fraudeur valt natuurlijk niets te halen. Alles is opgegaan aan een te dure levensstijl. Dus is deze procedure voor de buhne en sijpelt weer ca. 20.000 euro weg. @nuderest; blijf vooral geloven dat het goed gaat komen.
Door Ben (gemeentejurist) op
Wat drijft iemand toch ertoe dit te doen? Dan moet je wel mentaal een defect hebben. Iemand die het vertrouwens in de publieke zaak zo schendt mag van mij een fikse straf krijgen. Heel apart dat zijn vrouw zegt van niets geweten te hebben, je zou toch denken dat zij ook inzicht had in de gezinsfinanciën? Benieuwd wat de rechter daarvan gaat vinden.

Vacatures

Van onze partners

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!