of 64204 LinkedIn

Groningen zoekt waarnemend burgemeester

Foto:Facebook PeterRehwinkel
Foto:Facebook PeterRehwinkel

De gemeente Groningen krijgt voorlopig een waarnemend burgemeester. Een definitieve burgemeester wordt pas na de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar gezocht. De interimmer zou al over drie weken aan de slag moeten want Peter Rehwinkel vertrekt per 1 november naar zijn nieuwe baan in Barcelona. 

Maand opzegtermijn
Burgemeester Peter Rehwinkel (PvdA) nam exact een maand opzegtermijn in acht toen hij vorige week zijn vervroegde vertrek aankondigde. 
Zijn nieuwe internationale functie is bij een organisatie die wereldwijd gemeenten helpt wanneer er zich een ramp heeft voltrokken. Standplaats is Barcelona. De Groninger gemeenteraad moest dit nieuws overigens uit de media vernemen.   

 
Rellen Haren 

Officieel had Rehwinkel nog twee jaar te gaan, maar eerder dit jaar maakte hij al bekend die termijn niet vol te willen maken. Sinds zijn aanstelling in 2009 heeft het nooit echt geboterd tussen Groningen en Rehwinkel. Er werd hem gebrek aan daadkracht en verkeerd gevoel voor timing verweten. Bovendien kreeg hij veel kritiek te verduren als hoofd van de Veiligheidsregio tijdens de rellen in Haren en de dreigende dijkdoorbraak in de provincie vorig jaar. 

 
Henk Bleker of Femke Halsema? 

Ondertussen worden er diverse namen genoemd voor zowel de tijdelijke functie als de vaste baan. Namen als Ineke van Gent, Ferd Crone, Caroline Gehrels, Job Cohen, en Henk Bleker circuleren in het informele circuit.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Flipper op
Denk dat ik maar eens solliciteer. Flipper, the Highly Skilled & Nijenrode Crackin' Dolphin', als burgemeester van Groningen.
Met mij aan het roer, stijgen we weer op uit het dal, alwaar de Groningers momenteel steeds dieper in wegzakken. Weet ik zeker.
Jà, het lijkt deze Almeerse ranke slanke brunette echt wat, deze keer.
Flipper
Door Mevrouw Kiki (Boombeschermvrouwe) op
Voor mij persoonlijk was burgemeester dr. J.P.Rehwinkel een regelrechte ramp.

Ik heb mij ruim 25 jaar ingezet voor het behoud van bomen in de stad Groningen.
Ook het kwetsbare Noorderplantsoen is mijn aandachtsgebied.

Maar kort na zijn komst mocht ik men geen enkele ambtenaar meer praten. Dat is nu bijna 4 jaar: sinds 22 december 2009.

Dr.J.P.Rehwinkel oordeelde vorige zomer (juli 2012) in de raadscommissie, dat een dergelijke maatregel, met toen een duur van 2,5 jaar: "Pas kort was".

Dr. J.P.Rehwinkel weigerde alle jaren consequent om met mij in gesprek te gaan.
Mediation werd afgewezen.
En een evaluatie is er in al die jaren nooit geweest.

Ik ga er vanuit dat de volgende burgemeester wel de realiteitszin heeft om met mij in gesprek te gaan om tot een oplossing te komen.

Mevrouw Kiki

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers