of 59345 LinkedIn

Groningen helpt ambtenaar met hoogtevrees

De tweeduizend medewerkers van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) in Groningen, die binnenkort verhuizen naar een kantoorpand van 24 verdiepingen, krijgen een cursus aangeboden om te leren omgaan met hoogtevrees en angst voor liften.
3 reacties
De tweeduizend medewerkers van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) in Groningen, die binnenkort verhuizen naar een kantoorpand van 24 verdiepingen, krijgen een cursus aangeboden om te leren omgaan met hoogtevrees en angst voor liften.

Op grote hoogte werken

De ambtenaren van de vroegere IB-groep zitten nu nog in een gebouw dat ‘slechts’ veertien verdiepingen telt. In het nieuwe gebouw, dat in maart wordt betrokken, zijn de eerste acht verdiepingen gereserveerd voor de Belastingdienst. ´Alle medewerkers van de DUO komen dus sowieso op grote hoogte te werken en ontkomen daarmee niet aan de lift, liet een woordvoerster van de DUO woensdag weten.

 

Bedrijfsarts 

Meerdere personeelsleden die last hebben van angst voor liften en grote hoogtes hebben zich afgelopen tijd bij de bedrijfsarts gemeld. Daarop is besloten alle medewerkers een speciale cursus aan te bieden. Momenteel wordt door de managers van de verschillende afdelingen geïnventariseerd voor wie de cursus een uitkomst zou kunnen zijn.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
















Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door robert nijgh (adviseur) op
Het is natuurlijk wel zo dat het om belastinggeld gaat. Of heb ik het mis als ik denk dat de cursus betaald wordt door DUO. Ik vind het logisch dat de kosten voor de medewerker zelf zijn.
Door johan op
Ik had woensdag al iets gehoord, maar duidelijk niet alles. Ik begreep er niets van en vond het de gekheid ten top. Maar nu heb ik het bericht gelezen en ik heb er begrip voor. Ik vind zelfs niet meer dan normaal dat zo een cursus gegeven wordt. De ambtenaar wordt toch gedwongen zo hoog te werken?
Door Marten (gemeenteambtenaar) op
Is het met al die flexplekken van tegenwoordig een idee om de doelgroep onderin het gebouw te situeren?