of 60831 LinkedIn

Gezeik in de gemeente Deventer

Het lijkt niet de meest wervende term om jonge mensen te interesseren in een baan bij de gemeente Deventer: Zin in gezeik? Toch is dit de slogan waarmee de gemeente Deventer hoopt jonge ambtenaren aan zich te binden. En dat is volgens de gemeente hard nodig. De stad heeft achthonderd ambtenaren in dienst. De gemiddelde leeftijd is 49 jaar. Slechts 8 procent van de ambtenaren is jonger dan 35 jaar en een luttele 1 procent is jonger van 25.

Het lijkt niet de meest wervende term om jonge mensen te interesseren in een baan bij de gemeente Deventer: Zin in gezeik? Toch is dit de slogan waarmee de gemeente Deventer hoopt jonge ambtenaren aan zich te binden. 

En dat is volgens de gemeente hard nodig. De stad heeft achthonderd ambtenaren in dienst. De gemiddelde leeftijd is 49 jaar. Slechts 8 procent van de ambtenaren is jonger dan 35 jaar en een luttele 1 procent is jonger van 25.

Als je nieuwe initiatieven, impulsen en een vlottere cultuur wilt bewerkstelligen, zo vond de gemeente, dan moet je verjongen. En om te verjongen moet je een hippe reclamecampagne hebben. Met deze campagne hoopt de gemeente juist de misvatting dat het ambtenarenbestaan vooral om gezeik draait op een ludieke manier aan te kaak te stellen. Een omdraaiing die volgens de gemeente positief moet uitwerken. Met de ‘Zin in gezeik’- campagne hoopt de gemeente een betere afspiegeling van de samenleving te worden. De campagne wordt afgesloten met een wervingsdag.

Wervingsdag
Doelstelling is om daar zo’n 100 tot 150 mensen voor uit te nodigen. Volgens de gemeente zijn er in de twee weken dat de campagne nu loopt al veel aanmeldingen binnengekomen. Ook tijdens de wervingsdag worden de rollen omgedraaid: de programmamanagers gaan solliciteren bij de deelnemers. De kandidaten kunnen vervolgens kijken welke pitch ze het leukst vinden en voor wie ze zouden willen werken.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.