Advertentie
carrière / Nieuws

Gerd Leers helpt oud-collega's aan werk

Gert Leers start een bureau om burgemeesters, wethouders en andere bestuurders via detachering aan werk te helpen.

16 oktober 2013

Voormalige Kamerleden of burgemeesters, ministers of wethouders, ze moeten na het einde van hun publieke ambt niet achter de geraniums gaan zitten. Ze kunnen proberen zich meteen nuttig te maken bij projecten in bedrijven, bij overheden en bij maatschappelijke organisaties.

Detacheren van ambtsdragers
Oud-minister Gerd Leers had dat idee al langer, en wil het nu verwezenlijken bij de al bestaande Staffing Groep. Die detacheerde al her en der IT-specialisten, en begint nu met Government Professionals, het detacheren van ambtsdragers met en naar het idee van Leers.

Grote waarde bij decentralisaties
Die is blij, bleek woensdag bij de presentatie: ,,Ex-politici hebben specifieke kennis en kwaliteiten die van grote waarde kunnen zijn binnen bedrijven. Zeker ook bij de overdracht van taken vanuit de rijksoverheid naar lagere overheden, het maatschappelijk middenveld en het bedrijfsleven.''

Volop carrièremogelijkheden
,,Voor de politiek zou dit een goede ontwikkeling moeten zijn. Goede mensen hoeven minder angstig te zijn om de overstap naar de politiek te maken, omdat ze zien dat er volop carrièremogelijkheden zijn na de bestuurlijke loopbaan.” Een 'Leers-project' kan een opstapje zijn naar een nieuwe baan. Maar er zijn ook politici die niet op een vaste baan vlassen, maar juist bij voorkeur losse projecten uitvoeren.

Wachtgeld 

De gevolgen voor wachtgeld zullen afhangen van de omvang van de opdracht. Politici met wachtgeld mogen wel een bepaald bedrag bijverdienen. Government Professionals begint op 1 november.

Reacties: 10

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jan
Hoezo bijverdienen bij wachtgeld? Wat wordt bijverdiend moet gekort worden op dat wachtgeld!
Ed / adviseur
Laat de voormalige Kamerleden of burgemeesters, ministers of wethouders alsjeblieft thuiszitten ipv de boel nog langer in het honderd te schoppen en laat de nieuwe generatie gewoon hun werk doenWachtgeldaffaires en andere minder integere ellende...ach ja, waarom verbaasd mij dat niet.
Frans / adviseur
Reeds bestaande mogelijkheid:

Gemeenten en andere overheden kunnen lid worden van NGXchange voor personeelsmobiliteit en loopbaanontwikkeling. NGXchange is een Coöperatieve Vereniging zonder winstoogmerk

en biedt o.a. loopbaanbegeleiding, outplacement, bestuurders- of wethouderstraject, coaching, assessments, werving en selectie, tijdelijke vacatures, mobiliteitsdienstverband, re-integratie en sollicitatietraining.

O. ten Hove
Leers was recht in de leer. Ambtenaren die niet integer bleken werden ontslagen. Zij kwamen niet meer aan de bak en komen in Nederlands gezegd in de stront terecht. Toen bleek Leers zelfs niet integer te zijn. Toen huilde hij en wilde burgemeester blijven. Gelukkig moest hij wel weg, en werd later minister... schandalig gewoon en dit is meten met twee maten. Men zou geen zaken meer met deze hypocriet moeten doen.
Kaas !
Leers kan meteen aan de slag met een aantal Pvda-ers die onlangs afstand hebben genomen van het pluche.

tja / tja...
1) Mooie advertentie.

2) Wat zijn de resultaten? Is het al eens gelukt?
joop luster / ontwerper
iig heeft Leers zich zelf goed geholpen.
Pierre
Op zich een prima idee. Ik hoop dat het hem lukt.

Maar wethouders die nu besluiten om personeel te ontslaan zouden moeten afzien van een te riante regeling; om exact dezelfde reden waarmee ambtelijk personeel van diezelfde gemeente wordt afgedankt.
Beter nog zou de wet daarop moeten worden aangepast.
knutsel
Lol, alsof ze langer dan een week zullen overleven in een bedrijf waar daadwerkelijk gewerkt wordt. Bij bedrijven heb je namelijk klanten die naar een ander gaan als je niet nakomt wat je belooft. Dit i.t.t tot burgerhatende raamstaarders met een mentaliteit van als het vandaag niet kan dan volgende maand wel...
K. de Beer / organisatie adviseur
Ik weet nog iets veel beters. Wachtgeldregelingen per direct opheffen. Wedden dat ze snel aan het werk zijn?
Advertentie