Advertentie
carrière / Nieuws

Geplaagd Tynaarlo heeft waarnemend burgemeester

Piet Adema vervangt burgemeester Frank van Zuilen die langdurig met ziekteverlof is. Dit volgde op een conflict om een onterecht ontslagen topambtenaar.

09 augustus 2013

Piet Adema is aangesteld tot waarnemend burgemeester van Tynaarlo. De provincie Drenthe heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

Langdurig ziekteverlof

De huidige burgemeester Frank van Zuilen is naar verwachting lange tijd met ziekteverlof. In Tynaarlo is sprake van slepende politieke en bestuurlijke spanningen. In juni was al besloten dat er een waarnemend burgemeester zou komen.
 
Schorsing ambtenaar 

Aanleiding voor de onrust is onder meer de schorsing van een hoge ambtenaar in oktober. De man werd er door het college van B en W van beschuldigd dat hij niet integer zou hebben gehandeld.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jan
Moet je als gewone werknemer (waaronder ook ambtenaren vallen) eens proberen je langdurig ziekte melden. Word je (terecht) meteen opgeroepen door de bedrijfsarts en als je niet duidelijk ziek bent meteen weer aan het werk gezet en zo niet wegens werkweigering oneervol ontslagen. Maar niet zo bij een burgemeester dus. Politieke moeilijkheden worden vertaald tot ziekte en mocht hij worden ontslagen dan krijgt hij wachtgeld tot aan zijn pensioen....
W.F.Willems / maatsch.werker
En zo krijgen gemeenten "waar het ploertendom haar zetel gekozen heeft" allemaal een beurt.
Advertentie