of 59130 LinkedIn

Genomineerden beste overheidsmanager bekend

De genomineerden voor de Overheidsmanager van het jaar zijn Piet Sennema, Secretaris-directeur Waterschap Aa en Maas, Monique Vogelzang, Inspecteur Generaal van het Onderwijs en Arre Zuurmond, Ombudsman regio Amsterdam.

Managers van Waterschap Aa en Maas, Ministerie van Onderwijs en een Ombudsman zijn genomineerd voor de Overheidsmanager van het Jaar 2016. De winnaar wordt volgende maand onder leiding van juryvoorzitter CdK Bijleveld gekozen. De drie managers worden onder andere geprezen omdat ze niet te standaard werken vanuit de hiërarchische lijn. De winnaar van de Hans Dijkstal Award is inmiddels bekend, deze oevreprijs gaat naar Ton Annink, tot voor kort secretaris-generaal bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Vernieuwing
De genomineerden voor de titel Overheidsmanager van het jaar zijn Piet Sennema, Secretaris-directeur Waterschap Aa en Maas, Monique Vogelzang, Inspecteur Generaal van het Onderwijs en Arre Zuurmond, Ombudsman regio Amsterdam. Het thema van de verkiezing is deze editie 'Sturen zonder strepen'. De jury vindt dat de genomineerde managers dit invullen door op een eigen manier vernieuwende werkwijzen door te voeren en medewerkers beslissingsvrijheid te geven. ‘Allen staan voor vernieuwing binnen hun organisatie en werkterrein,’ aldus de jury.


Finalisten Jonge Ambtenaar

Jaarlijks organiseert de Stichting Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar de uitreiking van de Overheidsawards. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met het Ministerie van Binnenlandse Zaken, EY, Conclusion, Arbo Unie, Handvest Publiek Verantwoorden, Vereniging van Gemeentesecretarissen, Kring van Provinciesecretarissen, Grand Hotel Huis ter Duin, Binnenlands Bestuur en Publiek Denken. Tijdens deze avond worden de Awards uitgereikt aan de Overheidsmanager en Overheidsorganisatie van het Jaar 2016. Ook de finalisten voor de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2017 worden bekend gemaakt.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.