of 59250 LinkedIn

Gemeenten kunnen niet zonder payrollers

Gemeenten kunnen niet zonder payrollers. Dat verklaart de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) naar aanleiding van een onderzoek van de NOS waaruit blijkt dat 85 procent van de gemeenten payrollers in dienst heeft.
5 reacties

Gemeenten hebben behoefte aan mensen die flexibel voor ze werken. Er is niet altijd evenveel werk, het aanbod wisselt. Dan kan het een 'passend middel' zijn om zogeheten payrollers in dienst te hebben. Dat zegt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten maandag.

Andere voorwaarden
 De NOS meldde zondag dat 85 procent van de gemeenten payrollers in dienst heeft. Zij zijn niet in vaste dienst en hebben andere arbeidsvoorwaarden dan vaste medewerkers. De VNG wijst erop dat payrollen gewoon mag.

Ontslagvergoeding

Mensen met een tijdelijk contract krijgen vanaf 1 juli recht op een ontslagvergoeding als ze minstens twee jaar in dienst zijn geweest en de arbeidsovereenkomst is geëindigd op initiatief van de werkgever. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Mas op
Het is al zeker 2 jaar dat mijn omgeving afscheid moet nemen van mensen die al tientallen jaren werken om reden van reorganisatie(s). Vervolgens zie ik alleen maar payrollers hun werk overnemen.. Walgelijk gewoon !! Pure misbruik !! Reorganiseren en zeggen geen geld te hebben voor WW-uitkeringen (incl. boven- en nawettelijke) , maar wel de oudgedienden de laan uit sturen. Wat voor mensbeeld hebben die ambtelijke werkgevers?! niet normaal dit.
Door Jaap op
Sommige gemeenten misbruiken een payrollbedrijf om goedkoop van medewerkers in vaste dienst af te komen. Als een ambtenaar "vrijwillig" vertrekt en een "tijdelijk" contract tekent bij een payrollbedrijf dan hoeft de gemeente geen kosten meer te maken voor de WW, de bovenwettelijke WW en de nawettelijke WW. Het bedrijfsleven draait dan voor de WW-kosten van de gemeente op.
Door Sjaak op
Gemeenten kunnen zich ook goed inspannen om flexibiliteit bij de inzet van eigen personeel in te bouwen, bijvoorbeeld door meer te ontschotten en beter te waarderen ingeval van extra prestaties.
Door Wim Vreeswijk (Financieel adviseur) op
'Keep them rolling' zou ik zeggen!
Door Bert op
Onzinnig standpunt VNG: payrolling is geen "passend middel" als dat gebruikt wordt bij het invullen van min of meer structurele functies. Bovendien gaat VNG er aan voorbij dat er nog zoiets bestaat als een tijdelijke aanstelling. Payrolling wijst op misbruik - Bah!