of 59162 LinkedIn

Gemeenten en provincies stemmen in met cao

De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Interprovinciaal Overleg (IPO) hebben ingestemd met de nieuwe cao. Dit komt nadat ze hun leden hebben geraadpleegd.

Zowel de VNG als het IPO hebben ingestemd met het cao-akkoord voor gemeenten en provincies. Dit deden ze nadat ze hun leden hadden geraadpleegd en bij de provincie ook de bonden akkoord waren. Bij de VNG brachten 263 gemeenten hun stem uit, 261 van hen waren voor het akkoord.

Principieel onwenselijk
De VNG wacht nog op het akkoord van de vakbonden voordat de cao definitief wordt. Bij het tellen van de stemmen trof de VNG ook een aantal inhoudelijke opmerkingen, met name over de reparatie van de WW. Zestien gemeenten gaven aan dit een principieel onwenselijke afspraak te vinden.

Kortdurende cao
Bij de provincies gaat het akkoord over een kortdurende cao met procesafspraken en een loonafspraak. Provincieambtenaren krijgen er per 1 april 2,2 procent salaris bij en eenmalig een uitkering van 300 euro. De provinciecao loopt (met terugwerkende kracht) van 1 januari 2016 tot 1 januari 2017.
 
Beleidsarm 

Het is een `beleidsarme' cao: in de cao staan geen wijzigingen in de rechtspositie, maar wel procesafspraken over een aantal inhoudelijke onderwerpen. Met deze kortdurende cao geven het IPO en de vakbonden snel duidelijkheid over de uitvoering van het loonruimteakkoord van vorig jaar.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.