of 63908 LinkedIn

Gemeenten bereiden zich voor op staking

Reden is dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) niet is ingegaan op de eisen die de vakbond heeft gesteld in de onderhandelingen over een nieuwe cao.
9 reacties

De ambtenarenbond Abvakabo FNV bereidt zich voor op stakingen bij gemeenten. Reden is dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) niet is ingegaan op de eisen die de vakbond heeft gesteld in de onderhandelingen over een nieuwe cao. Dat heeft de vakorganisatie dinsdag bekendgemaakt.

Geen uitstel
Abvakabo FNV had de gemeenten een ultimatum gesteld dat maandag afliep. De VNG heeft om uitstel gevraagd maar de bond vindt dat de werkgevers genoeg tijd hebben gehad om met voorstellen te komen. Daarom leggen de ambtenaren over enige tijd het werk neer. De leden van de ambtenarenbond bepalen op 7 maart hoe de acties er uit komen te zien.

Investeren
Het cao-overleg tussen de gemeenten en de vakbonden liep begin deze maand voor de tweede keer vast. De bonden eisen koopkrachtbehoud en werkzekerheid. Ook willen zij dat de gemeenten investeren in vaste mensen in plaats van ingehuurde medewerkers.
 
Overleg zinloos 

,,Tijdens de onderhandelingen van de afgelopen maanden heeft de VNG geen enkele poging gedaan om de verschillen te overbruggen'', aldus onderhandelaar Bert de Haas van Abvakabo FNV. De gemeenten hebben volgens hem de situatie alleen maar verergerd door met een slechter loonbod te komen. ,,Verder overleg is echt zinloos en dus rest ons niets anders: actievoeren.''

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hans de Bruijn op
ABVA?Kabo FNV een typische bond die de klassenstrijd nog aanhangt. En nu ze dwars ligt waar het de pensioenen betreft en de vakcentrale FNV samen met Bondgenoten "opgeblazen" heeft, dan kan je deze bond toch niet meer serieus nemen?
Wat doet ze voor gepensioneerde ambtenaren? Niets! Ze staat erbijm, kijkt hoe een regering miljarden "leent" uit de ambtenarenpensioenpot en nu dat fonds gaat korten, schreeuwt ze weer moord en brand, maar die miljarden terugeisen? Dat komt niet bij ze op.
Leden zouden wakker moeten worden en deze bond massaal de rug moeten toekeren.
Ik heb mijn lidmaatschap van deze bond al opgezegd. Ik ben dat geblaat over aktie's beu.
Door Henk (Ambtenaar) op
Tja, André,ze zullen wel moeten.
Doen ze het wel, dan stap jij wellicht op.
Doen ze het niet, dan stapt de rest op.
Conclusie snel getrokken.
Door André (ambtenaar) op
Laat ik niet merken dat mijn bond CNV sympatiseert met de geplande acties
Door H. Wiersma (gepens.) op
Het is minder moeilijk dan het lijkt om uit deze onderhandelingen te komen:
1. vervang de huidige onderhandelaars.
2. ga na wat de laatste jaren de loonkostenstijging is geweest bij de rijksambtenaren.
3. verreken de achterstand van de gemeenteambtenaren en trek de loonkostenstijgingen van Rijk en gemeenten weer gelijk.
4. laat het onderdeel werkzekerheid vallen en ga dit op lokaal niveau regelen. Via natuurlijk verloop kan dit probleem geheel worden opgelost.
Het wordt de hoogste tijd dat individuele gemeenten zich eens laten horen.
Door Joschke op
En dat noemt de heer Praat staken. Daar lachen de werkgevers om... kinderlijk, en dat is dan beleidsmedewerker (ik ben benieuwd wat voor beleid hij ontwikkelt en wat dan in het 'ronde archief' verdwijnt)... geen wonder dat men negatief denkt over de gemeenteambtenaren.
Door Jos Praat (beleidsmedewerker) op
Staken? En dan zeker met een petje op en een liedje gezellig met z'n allen op het Malieveld. Zal het imago van ambtenaren, dat toch al niet sterk is goed doen!
Wanneer je staakt, doe dat dat op z'n Japans: een band om je arm met daarop 'ik staak'. En verder gewoon doorgaan met je werk.
Door anand (adviseur) op
De 0 lijn lijkt me niet correct. We zijn al een hele tijd achtergebleven bij de inflatiecorrectie, dus is er sprake van een minlijn.
Ik maak me weinig illusies over het bod. De geboden 2% hadden we moeten koesteren.
De enige groep ambtenaren die er nog redelijk vanaf komt zal de politie zijn. Iets meer dan 2% schat ik.
Door JF Dekker (DTPer - Gemeente Emmen) op
Keihard staken! De ongelofelijke starre houding van VNG is niet van deze tijd. Ik, als gemeente ambtenaar sta al jaren op de 0 lijn...
Door J.Homan op
Als nu maar niet de Rijksambtenaren gaan meeliften op mogelijke acteis/ stakingen van gemeenteambtenaren: in 2009 en 2010 hebben Rijksambetanaren namelijk zo'n 5 % meer CAO loonsverhoging ontvangen, en met nu al een volledige dertiende maand , i.t.t gemeenteambenaren, derhalve totaal geen reden tot klagen i.t.t. de gemeente en provincieambtenaren !

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers