Advertentie
carrière / Nieuws

Gemeentehuizen stromen weer leeg voor VNG-Congres

In het Zeeuwse Goes stroomden zo'n 2500 wethouders, burgemeesters en raadsleden samen voor het jaarlijkse VNG-Congres

13 juni 2017

Het is dezer dagen weer stil op de gemeentehuizen in het land. Zo’n 2500 wethouders, burgemeesters en een handvol raadsleden zijn naar Goes getogen voor het jaarlijkse VNG-Congres. Het thema van dit jaar is vakmanschap. Verschillende sprekers inspireerden de toehoorders vanuit hun eigen achtergrond. Zoals bijvooorbeeld Ingrid Thijssen (topvrouw 2016/2017) Peter van Uhm (voormalig Commandant der Nederlandse Strijdkrachten) en Herman Pleij (emeritus hoogleraar historische Nederlandse Letterkunde).

AfbeeldingGespreksstof
Maar de echte actie begon in feite pas bij de borrel,onder de warme Zeeuwse zon, waar verschillende bestuurders met elkaar met elkaar in gesprek gingen. Want of je nu wethouder van De Marne of van Nuth bent, je hebt met dezelfde uitdagingen te  maken. En zo was er behalve oesters en mosselen ook geen gebrek aan gespreksstof aan de voet van de Grote Kerk in Goes.


ALV
Afbeelding
Woensdag spreken behalve VNG-voorzitter Jan van Zanen, ook minister Plasterk en digicommissaris Bas Eenhoorn. Aansluitend is er de Algemene Ledenvergadering.

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Yvette
GELDVERSPILLING!
Wim Vreeswijk / Belastingadviseur
Hoeveel kost deze snoepreis voor deze 2500 lokale politici in demissionair Nederland of betalen ze dit allemaal uit eigen zak?
mark
Leegstromen zal wel meevallen. B&W omvat maar 1-2% van de ambtenaren.
Wim Vreeswijk / Belastingadviseur
Ze hadden m.i. veel beter kunnen kiezen voor het OV centraal gelegen Utrecht en een zaal huren in het verliesgevende jaarbeurs dan in het afgelegen Goes ( Zeeland)
Dirk / Applicatiebeheerder
Goes afgelegen ? Hangt af van waar je staat. En dit congres houdt jaarbeurs ook niet in de benen.
henk
De meeste wethouders zijn hier al de hele week. Even naar het congres, en hierna weer snel naar het strand ??
Advertentie