of 59250 LinkedIn

Gemeenteambtenaren krijgen eenmalige uitkering

Gemeenteambtenaren krijgen per 1 oktober 2015 een eenmalige uitkering van 0,74% van hun salaris. Dat zijn de vakbonden en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) overeengekomen, aldus de FNV.
20 reacties

Gemeenteambtenaren krijgen per 1 oktober 2015 een eenmalige uitkering van 0,74% van hun salaris. Dat zijn de vakbonden en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) overeengekomen, aldus de FNV.

Pensioenen versoberd

Dit besluit komt voort uit het pensioenakkoord uit 2014. In dit akkoord zijn de pensioenen van alle overheids- en onderwijssectoren per 1 januari 2015 versoberd. Dit leidt onder meer tot een lagere premie voor werkgevers. De VNG was sinds december 2014 in gesprek met de vakbonden over de besteding van deze zogenoemde premievrijval. De vrijval zal volledig aan loonsverhoging worden besteed.

 

Gesprekken over structurele verhoging

Naast deze eenmalige uitkering per 1 oktober is verder afgesproken dat gemeenteambtenaren nogmaals per 1 juli 2016 een eenmalige uitkering van 0,74% procent krijgen. Dit bedrag wordt omgezet in een structurele loonsverhoging, indien voor 1 juli 2016 een nieuwe Cao Gemeenten is afgesloten. De gesprekken hierover starten in het najaar. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Marco op
Als je van 158.000 gemeenteambtenaren naar 970.000 rijks/provincie/gemeenteambtenaren komt, begrijp je ook het gebrek aan succes:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Wim_Vreeswijk

en dan hebben we het nog maar niet over het feit dat ie maar wat graag bij dat (provincie)clubje wilde horen!
Door Mariken (beleidsadviseur) op
Google "Wim Vreeswijk financieel adviseur". Constateer dat "Wim Vreeswijk PVU" vervolgens informatie oplevert die je doet besluiten dat het geen zin heeft te reageren op dit soort "adviseurs".
Door Jan (Griffier) op
@Wiersma
Overigens goed onderbouwd op 9 juli 13.23 uur!!
Door Jan (Griffier) (Griffier) op
Balen, nu val ik precies in een hogere belastingschaal! Ik hou dus minder over......
Door steven op
@Wiersma:
Het betreft premie voor de opbouw van pensioen. Niet tbv de indexatie van reeds ingegane pensioenen.

Hiernaast heeft het niet indexeren van de actieve medewerkers een groter effect op het uiteindelijk pensioenresultaat dan het niet indexeren van ingegane pensioenen. Toegegeven het effect voor de laatste categorie is direct, maar deze groep heeft gedurende de actieve periode over een groot deel van deze periode tegen een vaak lage premie een geïndexeerd pensioen ontvangen (eindloon).

Tevens zullen de 2e pijler pensioenen in de toekomst een veel grotere bron gaan vormen om de AOW te financieren. De AOW wordt op dit moment (grotendeels) door werkenden gefinancierd.
Door Barbeltje (Gemeenteambtenaar) op
@Wim ... Als je als financieel adviseur net zo bekrompen denkt als uit je reactie blijkt, zul je zelf wel werkloos zijn. Ik ben in elk geval blij, dat je niet bij onze gemeente werkt. Of moet ik zeggen 'slaapt'? Wat dat kunnen financiële adviseurs pas echt heel goed, behalve als het om hun eeigen centen gaat. Wat ben jij een zielepoot. Ga huilen ...
Door Jos op
@wim vreeswijk Stelling van Rossum en als waar beoordeeld door NRC-next in een onderzoek "slechts 3 op de 100 nederlanders zijn ambtenaar". Mocht u de mensen die werken in de zorg en onderwijs zijn het 6 op de 100. Een rekensommetje leert dat u, deze mensen meegerekend, inderdaad in de buurt van door u genoemd cijfer komt. Daar komt dan bij dat een groot deel van de 3 op 100 bij politie, brandweer, defensie en in allerlei functies beheer openbare ruimte en handhaving werkzaam zijn. Misschien kunt uw computer inzetten om al deze mensen te vervangen. Of anders misschien om vooral uw eigen straatje schoon te vegen!
Door Jos op
@wim vreeswijk Slapen doen we 's nachts? Waar slaat die opmerking op. Vind je jezelf niet een beetje een sneu figuur?
Door H. Wiersma (gepens.) op
Bedenk wel dat het hier gaat om 'een sigaar uit eigen doos' (uw pensioenopbouw wordt hierdoor lager!). Het betreft ook nog eens 'een gestolen bijdrage' uit het ABP-fonds (met een lage dekkingsgraad) waaruit gepensioneerden hun pensioen behoren te ontvangen (deze zijn al sinds 2009 niet meer aangepast). Slechts het Rijk is beter geworden van deze operatie via lagere belastingaftrek. Met dank aan uw onbenullige vakbond FNV!
Door Wim Vreeswijk (Financieel Adviseur) op
Gerben!
Ik zit gewoon in Utrecht achter mijn Samsung PC! Volgens A & O fonds Personeelsmonitor van 22-6-2015 zitten er alleen al 158.000 gemeente-ambtenaren in ons landje. En dan heb ik het nog geen eens over de provincie- en rijksambtenaren!Dit werd ook vermeld in een artikel van Dagelijkse Standaard van 22-6-2015. Slapen doen we s'nachts.