of 59185 LinkedIn

Gemeente Amsterdam versterkt positie uitzendkrachten

Uitzendkrachten die minimaal een jaar voor de gemeente Amsterdam werken, mogen voortaan op interne vacatures solliciteren.

Uitzendkrachten die minimaal een jaar voor de gemeente Amsterdam werken, mogen voortaan op interne vacatures solliciteren.

Verspilling
Dat heeft het college van B en W begin deze week besloten. Tot nu toe mochten uitzendkrachten pas hun interesse voor een interne vacature laten blijken wanneer deze ook extern bekend werd gemaakt. De gemeente Amsterdam meent echter dat daardoor talent wordt verspild. ‘Uitzendkrachten werken vaak al langer binnen de gemeente en kennen daardoor de organisatie en werkzaamheden. Aanleiding genoeg om vacatures die beschikbaar zijn voor interne vervulling ook aan uitzendkrachten aan te bieden,’ zo stelt de gemeente in een motivatie bij het besluit. 


Expertise
Voorwaarde is dat zij langer dan 12 maanden aaneengesloten voor de gemeente Amsterdam werken. ‘Een besluit dat meer perspectief voor uitzendkrachten biedt op een vast dienstverband en de gemeente Amsterdam de mogelijkheid geeft om talenten, kennis en expertise vast te houden,’ aldus de verklaring van de gemeente Amsterdam. 

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Alexander van Engelen (ambtenaar Den Haag) op
De gemeente Den Haag hanteert een ruime interpretatie van de WAADI. Uitzendkrachten kunnen direct intern solliciteren, zonder wachttijd van een jaar.
Door M.J. Kappers op
Er moest wel eerst een rapport aan te pas komen: Kampioen flexwerk (oktober 2016). Een zwartboek over flexwerk bij de gemeente Amsterdam. De werkgroep, opgericht 2015, werd ondersteund door FNV overheid.
Door henk eleveld (interimmanager adviseur) op
Talent, kennis en expertise vasthouden? En dan eerst voor de uitzendkracht -soms jarenlang- een tarief betalen dat voor talent met kennis en expertise absoluut onvoldoende is? Iets wat overigens al begonnen is onder het bewind van oud-wethouder Asscher...