of 60831 LinkedIn

Geen yoga voor ambtenaren

Een neutrale overheid mag geen belastinggeld mag aan het organiseren van lessen in yoga en mindfulness voor ambtenaren, vindt SGP-raadslid Rien Bruinooge uit het Zeeuwse Reimerswaal.

Yoga komt voort uit het hindoeïsme en mindfulness vindt zijn oorsprong in het boeddhisme. Zo staan deze bewustwordings stimulerende stromingen beschreven in menig encyclopedie. En dat is precies de reden waarom een neutrale overheid geen belastinggeld mag besteden aan het organiseren van lessen in yoga en mindfulness voor ambtenaren, vindt SGP-raadslid Rien Bruinooge uit het Zeeuwse Reimerswaal.

Neutraal

De gemeente overweegt namelijk de lessen aan te bieden om de werkdruk op het gemeentehuis te verminderen. De christelijke partijen in de raad – ook de CU laat van zich horen – zien zoiets absoluut niet zitten. ‘Nodig dan naast de yogaleraar ook maar meteen een dominee, imam, rabbijn en pastoor uit’, zegt Bruinooge gekscherend tegen de Provinciaal Zeeuwse Courant. CU-raadslid Huib Bouwman valt de SGP-er bij. ‘We vragen ook niet aan het college om een middagpauzedienst te organiseren, dus ik zou zeggen: dan ook geen yogalessen.’ Het organiseren van religieuze aangelegenheden is geen taak van de overheid. Die behoort neutraal te zijn, benadrukt Bruinooge.

 

Bakermat
Nou ja, neutraal… We hebben het natuurlijk wel over de gemeente waar sinds jaar en dag christelijke partijen de dienst uitmaken. Reimerswaal, waar het college vorig jaar besloot vergunningen te verlenen voor de bouw van een megakerk voor tweeëneenhalf duizend gelovigen met een parkeerterrein voor honderden auto’s aan de rand van een natuurgebied. Reimerswaal, waar het zwembad op zondag potdicht is. Reimerswaal, de bakermat van de SGP, die daar dit jaar precies honderd jaar geleden werd opgericht. Daar kun je met geen yoga of mindfulness tegenop.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Henry op
Jammer voor deze christelijke lieden dat bidden geen bewezen effect heeft, maar yoga en mindfulness wel. Er bestaan honderden studies uit de medische wetenschappen en de cognitiewetenschappen die illustreren welke fysiologische en psychologische voordelen deze methoden kennen. Helaas voor de lege leer van de slavenmoraal gaat deze vlieger niet op.

Daarnaast zijn de westerse varianten van deze twee 'religies' volledig geseculariseerd, dus het verweer van deze amateurpolitici is sowieso volledig ongefundeerd. Misschien dat harder die handen ervoor zorgt dat God je geloof dan geloofwaardiger gaat maken, maar ik durf het te betwijfelen!

Welkom in de 21ste eeuw in Nederland, zucht.