of 58952 LinkedIn

Geen ontslag rijksambtenaren tot 2016

Rijksambtenaren die als gevolg van de reorganisatie van de Rijksdienst worden ontslagen, zullen hun baan niet voor 2016 verliezen, heeft minister Blok met de vakbonden afgesproken.
6 reacties
Rijksambtenaren kunnen tot 2016 niet worden ontslagen als gevolg van de voorgenomen reorganisatie van de rijksdienst. Abvakabo FNV tekent, met andere bonden, donderdag een akkoord daarover met minister Stef Blok (Rijksdienst).
Wel boventallig
Dat hebben beide partijen woensdag laten weten. Ambtenaren kunnen wel 'boventallig' worden door de reorganisatie, maar moeten dan naar ander, passend werk binnen de gehele overheidssector worden begeleid, terwijl hun salaris blijft gegarandeerd.

Afspiegelingsprincipe
Bij die boventalligheid wordt het ‘last in first out’ principe tijdelijk vervangen door 'afspiegeling'. Dan worden per leeftijdscategorie de laatst binnengekomen ambtenaren als boventallig aangewezen. De stimuleringspremie om elders werk te zoeken wordt maximaal 75.000 euro.
Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door onbekend op
vervelend alleen dat het vooral de onderste functies betreft, de ondersteuning dus... en laat dat ook nog net zijn dat daar op de markt ook geen plaats voor is.
Door Melkkoe (Werkzoekende) op
Het wordt tijd, dat we per direct gaan bezuinigen bij de Rijksoverheid (Aantal Tweede Kamerleden drastisch laten afnemen). Ze kosten alleen maar gemeenschapsgeld = belastingen en hebben geen enkele toegevoegde waarde. Tevens ook bezuinigen op Provinciale Staten leden en op de ambtenaren van de gemeenten. Veel ambtenaren zijn overbodig.
Wanneer het voorstel wordt uitgevoerd, wordt de begrotingstekort in 1x weggewerkt. En dat willen we toch allemaal. Wanneer u een enquete zou afnemen onder 16 miljoen Nederlanders en hen de vraag voorlegt wat de kenmerken van een ambtenaar zijn, zowel op landelijk als lokaal niveau, dan krijgen we een zeer verrassende uitslag. 85% Vindt dat ambtenaren teveel verdienen en een zeer royale pensioen hebben, die de bevolking betaalt. Ambtenaren zijn luie werknemers, in diens bij de landelijke c.q. lokale overheid. Ze roddelen veel en drinken heel veel koffie. Ze stellen zich niet solidair op. Er is dus heel veel positieve draagvlak voor het voorstel. Erg opvallend is het feit, dat hoog opgeleide mensen, die eveneens aan het enquete onderzoek met plezier hebben meegewerkt, de uitslag van de enquete onderzoeken delen.
Door Onbekend (Beleidsmedewerker) op
@Eppo: de RIJKSoverheid heeft in de loop der jaren véle van háár taken naar de gemeenten geschoven (en er staat nog véél meer op stapel als bezuiniging bij de rijksoverheid). De gemeenten moeten die taken dan maar voor minder geld uitvoeren dan dat zij zelf er voor uittrok! Gek hè dat gemeenten toch het geld dat dat kost ergens (moeten) gaan halen? Bovendien, heb jij ergens gemerkt dat je minder aan de RIJKSoverheid bent gaan betalen, terwijl die dus wél veel minder taken zijn gaan uitvoeren? Waar is DAT geld gebleven???

Blijft wel de vraag bij dit onderwerp: waarom moeten er nou altijd andere regeltjes gelden voor (rijks)ambtenaren dan voor de gewone burger?
Door Johan de Wit (Controller) op
Ik dacht dat de overheid ging snijden in eigen vlees.
Geloof mij, die kunnen door hun vriendjespolitiek gecreeerde baantjes nog niet eens een plakje wegsnijden.
Stelletje mislukte managers
Door A. Willemsen op
@Eppo, het is duidelijk, u heeft zeer veel inzicht in de gang van zaken bij de diverse overheden........
Door Eppo Burger (persoonlijke titel) op
De rijksoverheid is al compact, de grote bezuinigingen zullen nu gewoon bij de gemeenten moeten vallen. Gemeenten hebben hun budget de afgelopen decennia te veel vergroot, die hebben de afgelopen decennia de grondmarkt te veel verziekt, die hebben teveel geld vergokt in bouwkavels, die hebben de OZB teveel verhoogd.