of 63606 LinkedIn

Frauderende ambtenaren duperen Amsterdam

32 fraudezaken door ambteanren in Amsterdam in de afgelopen vier jaar. ‘Een aanzienlijk aantal', constateert burgemeester Eberhard van der Laan die daarom een zogeheten anti-fraudeoffensief is begonnen.
14 reacties

Van kleinschalig gesjoemel met uren en declaraties tot diefstal van aanzienlijke bedragen. Bij de gemeente Amsterdam kwamen de afgelopen vier jaar 32 zaken aan het licht van fraude door medewerkers, blijkt dinsdag uit een inventarisatie van het stadsbestuur op verzoek van De Telegraaf. ‘Een aanzienlijk aantal', constateert burgemeester Eberhard van der Laan die daarom een zogeheten anti-fraudeoffensief is begonnen.

Minder kwetsbaar
Dit offensief moet ertoe leiden dat de gemeente minder kwetsbaar wordt voor fraude en dat op alle niveaus duidelijk wordt welke ‘ramen en deuren gesloten moeten worden voor kwaadwillenden’, schrijft de burgemeester in een brief aan de gemeenteraad. Volgens hem gaat het om een serieus probleem dat blijvend de aandacht verdient.

Zorgvuldig
‘Integriteit is belangrijk, want het raakt aan het vertrouwen dat burgers in de overheid hebben’, aldus de burgemeester. ‘Amsterdammers mogen van ons verwachten dat we altijd en overal zorgvuldig om gaan met de schatten die ons worden toevertrouwd, of het nu geld is, of informatie, of iets anders.’ (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Phillipens op
@doetterniettoe: Wel eens van Toon Hooijmaaijers gehoord ? Was ook wethouder in Amsterdam. Heeft jaren in de bak gezeten voor fraude, omkoping en witwassen, begaan als bestuurder. Dat bewijst alleen al gelijk van mijn bijdrage.
Door doeterniettoe (-) op
@Philippens:
uw reactie is een fatsoenlijk Nederlander onwaardig.
Door Philippens op
De uitspraak van de burgervader van het dorp Amsterdam en van links Nederland "Integriteit is belangrijk, want het raakt aan het vertrouwen dat burgers in de overheid hebben" maakt duidelijk dat de oplichters en landverraders nog steeds denken dat we ze vertrouwen. Wat voor idiote hebben toch die op de stoel van het beleid zitten
Door Bert op
Het is niet alleen een aanzienlijk aantal, maar het gaat in een paar gevallen om erg veel geld. De groep is divers samengesteld, van gesjoemel om een extra vrije dag te krijgen, tot het versturen en uitbetaald krijgen van valse facturen van vele tonnen. Ze worden nu over een kam geschoren: het is inderdaad allebei niet integer, Maar ik vind het vervalsen van een rouwadvertentie om een dag vrij te krijgen van een andere orde dan het strooien met valse facturen (en die nog betaald krijgen ook). van, in totaal, € 500.000.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers