of 58952 LinkedIn

Fraude Nuenen onderzocht door Rijksrecherche

Eerder werd bekend dat de Brabantse gemeente bij in totaal 13 grondaankopen mogelijk is benadeeld omdat er verschillen werden ontdekt tussen taxaties en de bedragen die de gemeente heeft betaald. De schade is geschat op ongeveer 5 miljoen euro.
Reageer

De Rijksrecherche onderzoekt mogelijke fraude bij grondaankopen door de gemeente Nuenen. Het Openbaar Ministerie in Den Bosch heeft dat woensdag bekendgemaakt.

Gemeente benadeeld
Eerder werd bekend dat de Brabantse gemeente bij in totaal 13 grondaankopen mogelijk is benadeeld omdat er verschillen werden ontdekt tussen taxaties en de bedragen die de gemeente heeft betaald. De schade is geschat op ongeveer 5 miljoen euro. Naar aanleiding van eerdere berichten is een topambtenaar van de gemeente al ontslagen.

Raadslid lekt geheim rapport
Het balletje over het gesjoemel met de grondaankopen begon met rollen toen het Eindhovens Dagblad een geheim rapport publiceerde, waarin stond dat er bijna stelselmatig werd gerommeld met grondtaxaties. Een raadslid lekte het rapport aan de krant, waarna de gemeente aangifte tegen hem deed.

Voorlopig geheim
Het Eindhovens Dagblad heeft woensdag het rapport over de fraude online gezet. Dit terwijl het college van B en W een dag eerder nog besloot dat het voorlopig geheim moest blijven. Na overleg met justitie oordeelde het ED dat publicatie niet schadelijk is, omdat justitie niet met 'overtuigende redenen' wist te komen.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.