of 64621 LinkedIn

Fractieleider GroenLinks Limburg weg door belangenverstrengeling

Margriet van Tulder, fractievoorzitter van GroenLinks van de provincie Limburg is opgestapt. De reden is dat ze na onderzoek schuldig is bevonden aan belangenverstrengeling.
4 reacties

Fractievoorzitter Margriet van Tulder van GroenLinks in Limburg treedt af en stopt als Statenlid. Ze heeft dat vrijdag bekendgemaakt nadat in een onderzoek werd geconcludeerd dat ze zich schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling.

Faillisement
Van Tulder was directeur van de educatieve stichting Ithaca. Ze probeerde Ithaca in juni van een faillissement te redden door de coalitiepartijen in Provinciale Staten te vragen om subsidie te verlenen. ,,Ze heeft invloed uitgeoefend voor financiële steun waarbij zij een persoonlijk belang had. Onze conclusie kan niet anders luiden dan dat er sprake is van belangenverstrengeling'', aldus de onderzoekers in hun rapport dat vrijdag werd gepubliceerd.

 
Geen oordeel 

Het onderzoek werd in opdracht van commissaris van de Koning Theo Bovens uitgevoerd. Bovens zegt vrijdag dat hij niet wil oordelen over de rol van Van Tulder.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Adèle op
@ Marco: GroenLinks of VVD, sjoemelende politici kom je tegen bij alle partijen en op alle overheidsniveaus.
Lees http://www.foute-politici.nl/ voor een zeer beperkte selectie.
Door Marco (zzp-er) op
@sons: je houdt er een erg selectief leespatroon op na? Kijk ook eens naar de vele, véle gevallen van belangenverstrengeling, machtmisbruik en allerlei andere soorten van integriteitsproblemen die óók hier bij BB worden gemeld...de conclusie kan niet anders zijn dat koplopers daarin zijn: de VVD-ers ... kapitalisme, individualisme, a-socialisme, egoïsme, zelfverrijking, corruptie!
Door sons of 1984 op
collectivisme, communisme, socialisme, belangenverstrengeling.
Door Paul op
De heren Persoon en Versteden hebben in korte tijd een gedegen rapport opgesteld. Lof hiervoor. Het zeer lezenswaardige rapport is te downloaden op de website van de provincie Limburg en kan ook voor gemeentebesturen relevant zijn.

http://www.limburg.nl/Actueel/Nieuws_en_persberi …

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers