of 59250 LinkedIn

Forse declaraties hoge rijksambtenaren op straat

Nog steeds zijn er hoge ambtenaren die er fors declareren naast hun onkostenvergoeding. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Dat vroeg van 334 ambtenaren de bonnetjes over 2013 en 2014 op.
15 reacties

Nog steeds zijn er hoge ambtenaren die er fors declareren naast hun onkostenvergoeding. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Dat vroeg van 334 ambtenaren de bonnetjes over 2013 en 2014 op. Het gaat om de 'subtop' van de ministeries, de bonnen van nog hogere ambtenaren en bewindslieden zijn al openbaar.

Spijt betuigd

Een voormalig directeur voorlichting van het ministerie van VWS declareerde 4.400 euro aan lunches, diners en borrels. Drie diners waren overigens met de adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws, waar die directeur nu werkt. Volgens de hoofdredactie van RTL Nieuws had de één zijn eten zelf moeten betalen en had de ander van belastinggeld geen journalist mogen fêteren. Met beiden zijn 'indringende gesprekken' gevoerd. 'Ze hebben spijt betuigd en hun verontschuldigingen aangeboden.'

 

Taxi naar de kroeg

De directeur voorlichting van Veiligheid en Justitie declareerde tweehonderd taxiritten, waaronder een paar om naar de schouwburg te gaan of naar de kroeg. Volgens het departement was dat overigens met toestemming van de ambtelijke leiding. 'Dit is besloten in verband met de bijzondere positie van de directeur Voorlichting, die vrijwel voortdurend beschikbaar moet zijn om de bewindslieden en de top van het departement te adviseren. Daarnaast kan de directeur Voorlichting van V en J niet in het openbaar vervoer communiceren over gevoelige dossiers. Het bezoek aan het café was volgens het ministerie functioneel en samen met medewerkers. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
















Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Echt, wie is hier nu werkelijk nog verbaast over en dan het zinnetje: "Met beiden zijn 'indringende gesprekken' gevoerd. 'Ze hebben spijt betuigd en hun verontschuldigingen aangeboden.', gutteguttegut; met sorry komen zij er weer eens mee weg, moet de medewerker eens flikken...; er had gewoon aangifte gedaan moeten worden, het is ook niet zo dat ze niet wisten wat ze deden! Ze komen er mee weg en verder mee; teleurstellende conclusie! Het is ook deze laag die hierop wel weer andere wegen weten te bewandelen, het is de vraag wanneer de media daar achter komt; wacht gewoon weer rustig af op wat volgt...; de wegen naar "Rome" laten vele wandelpaden zien...
Door jhr. van Avezathe en Zottegem (vrolijke burger) op
Het lijkt de firma Graai & Bonus wel. Ik zie ook een reactie waarin iemand zo door de macht van zijn functie is beneveld, dat hij zelfs corruptie wil nuanceren. Het is een fenomeen dat ik vaker om mij heen zie. Ik ga vanavond maar een biertje op eigen kosten drinken, maar wel met fijne vrienden en niet met gladjanussen en glibbers.
Door Jan F Hollander (v.m. algemeen & buitengewoon opsporingsambtenaar) op
Deze heren c.q. dames, hebben toch een eed of belofte afgelegd voor hun functie, dan mag het niet zo zijn om ongegeneerrd uit de belastinggelden, die wij allen op velerlei wijze betalen te graaien c.q. te declareren. Hoe hoger in de boom, denkt men dit ongebreideld te kunnen doen. Intriest in deze.
Door KRITISCH op
Het gaat er helemaal niet om of het teveel is, maar of het terecht is. Graaicultuur is in Nederland een normaal fenomeen aan het worden, waarbij even vergeten wordt dat het nog steeds belastinggeld betreft. En frauderen met belastinggeld dient namelijk strafrechtelijk aangepakt te worden. Zo gaat dat binnen de uitkeringssfeer waar frauderen een behoorlijke sanctie kent. Ook deze kleine baasjes moeten eveneens goed aangepakt worden, want hier is ook de integriteit in het geding, dat erg hoog in het vaandel staat bij Rutte. Overigens is hier weinig van te merken. Ben benieuwd of deze heren nog een flinke sanctie aan hun broek gaan krijgen. Een lichtend voorbeeld voor andere ambtenaren zijn ze in ieder geval niet!
Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Je hebt kleine stelen en grote stelen maar grote stelen het meest.
Door een ander geluid op
Ik kan hier eigenlijk niet over oordelen. Hoofd voorlichting van de overheid is feitelijk gewoon een hoofd-marketing van een bedrijf, die probeert zijn bedrijf zo goed mogelijk af te spiegelen.

In dit geval van een van de grootste bedrijven in nederland met een nogal slecht imago (zie reactie :-)

Is 4400 aan diners dan veel? Geen idee. Kan iemand mij vertellen wat een vergelijkbaar budget is bij grote bedrijven met een slecht imago. Een bank bijvoorbeeld ?

Je zult de pers behoorlijk moeten inpalmen wil je iets aan dit imago doen
Door R. M. Dalmijn op
De honderden bladzijden met afschriften van declaraties hebben mij mij buitengewoon geraakt. Het sobere gedrag van topambtenaren strekt een ieder tot voorbeeld.
Hardwerkende voorlichters die vanwege het tijdstip geen gebruik van het ov meer kunnen maken gaan per taxi. Prima!

Mijn eigen ervaringen met topambtenaren is van een oorverdovende saaiheid in snelweg restaurants.
Onze samenleving dendert richting het ravijn van achterdochtige controle en angst. Toezichthouders en wurgende wnt dictatuur completeren het beeld. Ik ken geen Europese cultuur die zich zo wentelt in het moeras van jaloezie, slechte volksliederen en het absolute gebrek aan grandeur als de Nederlandse. Wel overigens het land met de hoogste productie van bio en synthetische drugs. En de geringste investeringen in R&D.
Door H. Wiersma (gepens.) op
Is er nog iets wat Rutten en zijn kornuiten wel in de hand hebben?
Door Tim (Mens) op
"Met beiden zijn 'indringende gesprekken' gevoerd. Ze hebben spijt betuigd en hun verontschuldigingen aangeboden".
Die gesprekken gaan ongeveer zo: "Was het een goed restaurant? En de wijn? Lekker? Ja, ik ga er ook eens eten".
Ik ben benieuwd wanneer dit "systeem" gaat ontploffen in Nederland.
Door Henk (ja) op
Ach hier blijkt maar weer dat ieder grabbelt naar wat hij/zij kan. Juist deze gedachte moet ervoor zorgen dat ieder even zwaar wordt gecontroleerd. Dit laatste is namelijk niet het geval. Hoe lager op de sociale ladder des te groter de controle.