of 62812 LinkedIn

FNV: plus 3,5 procent voor gemeenteambtenaar

Vakbond FNV lijkt in te zetten op een salarisverhoging van 3,5 procent in de nieuwe cao voor gemeenteambtenaren. In een enquête wordt gevraagd hoe belangrijk vakbondsleden zo’n loonsverhoging vinden.

Vakbond FNV lijkt in te zetten op een salarisverhoging van 3,5 procent in de nieuwe cao voor gemeenteambtenaren. In een enquête wordt gevraagd hoe belangrijk vakbondsleden zo’n loonsverhoging vinden.

De huidige cao gemeenten loopt eind dit jaar af. Op 13 november beginnen de onderhandelingen met de gemeentelijke werkgevers over een nieuwe cao.

 

Bonus

Eerder gaven de werkgevers in hun conceptarbeidsvoorwaardennota, bij monde van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, aan geen ruimte te zien voor een loonsverhoging in 2021. De coronacrisis zou de koepelorganisatie dwingen ‘tot een pas op de plaats’. De FNV gaat daar dus niet in mee.

Behalve naar een oordeel over een loonsverhoging van 3,5 procent vraagt de vakbond ook naar hoe belangrijk gemeenteambtenaren het toekennen van een bonus van 500 euro vinden ‘voor vitale functies.’

 

Thuiswerkvergoeding

In de enquête peilt de bond ook de behoefte aan een thuiswerkvergoeding. ‘Een grote groep is nu door corona verplicht om (merendeels) thuis te werken. Wij willen hiervoor goede voorzieningen treffen. Zowel arbo-technisch als over financiële vergoedingen voor onkosten als gevolg van thuiswerken’, aldus de toelichting op de vraag hoe belangrijk ambtenaren het opnemen van een dergelijke compensatie in de cao vinden.

Voor rijksambtenaren en medewerkers van waterschappen is zo’n compensatie voor thuiswerken inmiddels geregeld.

 

5 mei vrij

Eveneens wil de vakbond weten of het toevoegen van 5 mei aan de vrije feestdagen in de cao op draagvlak kan rekenen. Dat zelfde geldt voor het opnemen in de cao van aanvullend geboorteverlof, waarbij medewerkers hun inkomen volledig doorbetaald krijgen.

Vakbondsleden kunnen tot 26 oktober 2020 hun stem uitbrengen.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ray (beleidsmedewerker) op
Het zal wel stil blijven om de gemoederen stil te houden.Tja..... we zijn toch het afvoerputje.
Door Ronny op
Inderdaad erg rustig, zelfs geen up date. Zijn ze in winterslaap gevallen tijdens de onderhandelingen.

Ohja, ons pensienfonds heeft de pensioenpremie verhoogd voor 2021, heren graag hetzelfde erbij.
Door Anoniem op
Beetje bijzonder dat er ook geen updates worden gedeeld op de website. Je ziet wel genoeg nieuwsberichten met 'nog geen akkoord voor cao X', maar verder niks over de cao gemeenten 2021.
Door eDWIN (ambtenaar) op
Klein vraagje...

Is er ook een kans dan er helemaal geen verhoging komt?
Door Erik (Ambtenaar ) op
Weet iemand meer over de stand van zaken mbt de cao-onderhandelingen ?
Door Erik (Ambtenaar) op
Stilte voor de storm
Door Erik (Ambtenaar) op
Dat ze geen akkoord zullen krijgen voor 1 januari stond voor mij al vast bij het afsluiten van de vorige cao ,Anoniem.
Als ze goede afspraken voor ons kunnen maken, dan is het halen van 1 januari niet echt een punt. Er is ook zoiets als iets in laten gaan met terugwerkende kracht...
Aan de andere kant begrijp ik niet dat iets wat al lang vast staat niet tijdig ingepland en opgepakt kan worden. Maar dat kan nu ook in het voordeel van de werknemer werken. De vooruitzichten voor de economie zijn weer beter nu vaccins niet meer lang op zich laten wachten. Ben benieuwd wat er uitkomt!
Door Anoniem (Ambtenaar) op
@Erik: ze zijn blijkbaar wel 'begonnen' op 13 november, maar ze zullen pas echt beginnen met onderhandelen over de inzet voor een nieuwe cao op 25 november. In andere woorden: ze hebben het gewoon uitgesteld. Dit gaan ze nooit rondkrijgen voor 1 januari.
Door Erik (Ambtenaar) op
Het blijft aardig stil nadat afgelopen vrijdag is gestart met de onderhandelingen.