of 61043 LinkedIn

FNV: plus 3,5 procent voor gemeenteambtenaar

Vakbond FNV lijkt in te zetten op een salarisverhoging van 3,5 procent in de nieuwe cao voor gemeenteambtenaren. In een enquête wordt gevraagd hoe belangrijk vakbondsleden zo’n loonsverhoging vinden.

Vakbond FNV lijkt in te zetten op een salarisverhoging van 3,5 procent in de nieuwe cao voor gemeenteambtenaren. In een enquête wordt gevraagd hoe belangrijk vakbondsleden zo’n loonsverhoging vinden.

De huidige cao gemeenten loopt eind dit jaar af. Op 13 november beginnen de onderhandelingen met de gemeentelijke werkgevers over een nieuwe cao.

 

Bonus

Eerder gaven de werkgevers in hun conceptarbeidsvoorwaardennota, bij monde van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, aan geen ruimte te zien voor een loonsverhoging in 2021. De coronacrisis zou de koepelorganisatie dwingen ‘tot een pas op de plaats’. De FNV gaat daar dus niet in mee.

Behalve naar een oordeel over een loonsverhoging van 3,5 procent vraagt de vakbond ook naar hoe belangrijk gemeenteambtenaren het toekennen van een bonus van 500 euro vinden ‘voor vitale functies.’

 

Thuiswerkvergoeding

In de enquête peilt de bond ook de behoefte aan een thuiswerkvergoeding. ‘Een grote groep is nu door corona verplicht om (merendeels) thuis te werken. Wij willen hiervoor goede voorzieningen treffen. Zowel arbo-technisch als over financiële vergoedingen voor onkosten als gevolg van thuiswerken’, aldus de toelichting op de vraag hoe belangrijk ambtenaren het opnemen van een dergelijke compensatie in de cao vinden.

Voor rijksambtenaren en medewerkers van waterschappen is zo’n compensatie voor thuiswerken inmiddels geregeld.

 

5 mei vrij

Eveneens wil de vakbond weten of het toevoegen van 5 mei aan de vrije feestdagen in de cao op draagvlak kan rekenen. Dat zelfde geldt voor het opnemen in de cao van aanvullend geboorteverlof, waarbij medewerkers hun inkomen volledig doorbetaald krijgen.

Vakbondsleden kunnen tot 26 oktober 2020 hun stem uitbrengen.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jantje op
Mijn voorstel zou zijn: net zoveel verhoging als de koning krijgt, dus 5 %. Wij werken er hard voor en de secundaire arbeidsvoorwaarden worden steeds verder versoberd, dus het is hard nodig.
Door Rellie (Terschellinger) op
Als ze de zorg en het onderwijs die - qua imago en belang - mijlenver voorlopen op de ambtenarij er al niets bij geven, kunnen de ambtenaren het schudden. De werkgevers gaan daar ook op in zetten en dan hebben ze een heel goed verhaal, dat boekdelen spreekt.
Door Spijker (n.v.t.) op
Let -naast achterstand in lonen t.o.v. Rijk- ook op alle secondaire voordeeltjes die rijksambtenaren nog dit jaar gaan genieten! Tijd voor een forse inhaaloperatie.
Door Joost (beleidsmedewerker) op
@jeroen Voor dit salaris hoeven we geen baangarantie meer. Dat lukt overal en voor meer geld. Het wordt tijd voor boter bij de vis. Laten we hopen dat ze niet weer met een trucje komen (salaris verhoging uit pensioen, een extra vrije dag die ze later weer terug stelen of een andere list)
Groot gelijk A.M.B een zelfde CAO als de Rijksambtenaren.
Door Pierre (juridisch beleidsambtenaar) op
We moeten niet zeuren. We zijn niet bereid te staken en alleen maar op het Malieveld liggen roepen zal ook niet helpen.
Door A.M.B. te Naar op
Eens met Arnold, ieder jaar corrigeren voor de inflatiecorrectie. En als dat niet kan, alles gelijktrekken met de rijksambtenaren. Waarom hebben die altijd riantere CAO's dan de gemeenteambtenaren? Ik krijg notabene niet eens een reiskostenvergoeding. Bij rijksambtenaren is dat standaard.
Door Bert op
Nou ik niet Petra. Ben blij met Cao Rijk. Een werkgever die investeert in mensen. Ik heb vroeger als ambtenaar verlengd lokaal bestuur wel anders gezien met al die dorpspolitiek. Was niks voor mij.
Door Petra op
Ik zou graag weer 1 CAO rijks-en gemeenteambtenaren willen zien.
Door Jeroen op
Als gemeenteambtenaar heb ik in deze tijd liever een baangarantie voor de komende 5 jaar.
Door anand (adviseur) op
@arnold, helemaal met jou eens