of 59854 LinkedIn

Excuses college Maastricht voor spionage

Het college van burgemeester en wethouders van Maastricht heeft donderdag zijn excuses aangeboden voor de 'spionage van ambtenaren'. Daarbij liet de gemeente vorig jaar de mails van 41 kritische personeelsleden uitlezen door een extern detectivebureau.
4 reacties

Het college van burgemeester en wethouders van Maastricht heeft donderdag zijn excuses aangeboden voor de 'spionage van ambtenaren'. Daarbij liet de gemeente vorig jaar de mails van 41 kritische personeelsleden uitlezen door een extern detectivebureau.

Bespioneren ging te ver
Ook werden mensen aan een verhoor onderworpen. Dit om te achterhalen wie de concept-notulen uit een geheime vergadering had gelekt, waar sprake zou zijn geweest van het ontslaan van lastige ambtenaren.

Vorige week sprak de rechtbank uit dat Maastricht te ver was gegaan. Weliswaar hadden ambtenaren hun geheimhoudingsplicht geschonden, maar het laten bespioneren van ambtenaren stond in geen enkele verhouding tot het doel, aldus de rechtbank.

Excuses aan hele organisatie

De gemeente gaat niet tegen de uitspraak in hoger beroep, laat het college weten. 'De rechter geeft aan dat we een voldoende zwaarwegend belang hadden om de verspreiding van vertrouwelijke notulen te onderzoeken, maar dat we in de uitvoering van het onderzoek fouten hebben gemaakt. Daarom maken we bij dezen excuses aan alle direct betrokkenen, voor wie de impact van de gebeurtenissen het grootst was. Maar ook aan de hele organisatie voor de onrust die daardoor is ontstaan.' (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ambtenaar op
Slappe excuusbrief (persbericht) van de gemeente.
Voor degenen die het dossier echt kennen, is dit geen volmondig excuus en spijtbetuiging. Zo blijkt dat gemeente toch nog een deel van haar gedrag voor zichzelf wil goedpraten. Goed dat de misstanden aan de kaak zijn gesteld. Nu het vertrouwen van het personeel nog echt terugwinnen. Het komt te voet en gaat te paard. Geleverde streken kunnen wel vergeven worden, maar niet vergeten.
Door Misbruik van gezag op
Capra wordt ook veel ingehuurd om klokkenluiders het leven zuur te maken met de bedoeling deze uiteindelijk te elimineren. En ondertussen verdwijnen documenten bij de gemeente en worden stelsematig ambtsmisdrijven gepleegd. Kern van het probleem is in veel gevallen de overheid zelf, althans, enkele topambtenaren en bestuurders die hun macht misbruiken om zichzelf buiten schot te houden. De burger betaald en niemand corrigeert.

https://www.ftm.nl/artikelen/capra-pitbull-overh …
Door Vakbondsbestuurder op
Met "dank" aan de slechte adviseurs van de gemeente Maastricht I.c.Capra (vaste huisadvocaat) en Hofmann Bedrijfsrecherce die met elkaar een officieel samenwerkingsverband hebben. Hun werkwijze in overheidsland is 2 weken geleden ook in artikel van Follow the Money beschreven. Vele slachtoffers zijn ernstig en onterecht beschadigd met grote gevolgen. Gelukkig is deze werkwijze nu in Maastricht geëtaleerd en mislukt.
Door Hans op
Maastricht: of je gaat mee in die beklemmende wereld van dreigen, treiteren en vriendjespolitiek. Of je doet het niet en gaat op een leuke, heldere andere plek werken, waar er gelukkig nog heel veel van zijn.

Vacatures

Van onze partners

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!