of 60220 LinkedIn

Ex-burgemeester Lingewaard nog tot maart op loonlijst

Ex-burgemeester Harry de Vries van Lingewaard, die betrapt is op valse declaraties, blijft nog tot maart op de loonlijst van de gemeente. Tot die tijd is hij ziek, daarna ontvangt hij wachtgeld.
3 reacties

Ex-burgemeester Harry de Vries van Lingewaard dient pas per 1 maart van dit jaar zijn ontslag in bij de Kroon. De Vries zei op 25 oktober per direct te vertrekken, nadat hij opnieuw was betrapt op valse declaraties en onterechte onkostenvergoedingen.

Nog steeds op loonlijst
In Lingewaard is ophef ontstaan nadat was gebleken dat de opgestapte ex-burgemeester nog steeds op de loonlijst van de gemeente staat. In een open brief aan de gemeenteraad zegt De Vries woensdag dat hij zich op 24 oktober ziek heeft gemeld en dat de arbo-arts hem sindsdien ,,volstrekt niet in staat acht arbeid in enigerlei vorm te verrichten.''

Volledig wachtgeld
Op 1 maart loopt ook de eerste termijn van zijn burgemeesterschap af. De Vries heeft dan recht op een volledig wachtgeld. Zijn taken worden al sinds november waargenomen door oud-burgemeester Steven de Vreeze van Tiel.

Gezondheidsklachten
Volgens De Vries zijn oude gezondheidsklachten weer gaan opspelen. Die zorgen voor ,,behoorlijk wat onzekerheden voor mijn fysieke gestel.'' Hij bestrijdt dat hij nalatig is geweest. ,,Ik hoop dat iedereen het op kan brengen om mij met rust te laten en zich niet te laten verleiden tot uitlatingen die niet gebaseerd zijn op kennis van feiten.''
Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door johny pantatlubang ("spion") op
in2010 schijnt hij bemiddeld te hebben bij een familieruzie binnen de Molukse wijk te Bemmel. Hij stelde zich niet neutraal op maar koos al partij voor 1 familie. Binnen B&W en vanuit de Bemmelse bevolking zijn hier vragen over gesteld tjonge tjonge...
Door Simon (arbo-arts) op
Ik snap niet welke collega van mij hier aan mee wil werken. Ontslaan!
Dat een burgemeester meer aan zich zelf denkt, dan aan de burgers is een 'ziekte' die veel meer hoogbetaalde mensen hebben. Maar is niet gediagnosticeerd in het DSM-IV.

Collega-arts moet advies terugdraaien of anders zelf nadenken over eigen functioneren.
Door Lingewaardster op
Het aanzien van een burgemeester wordt door Harry de Vries ernstig geschaad. Hij wordt hierin bijgestaan door zijn D66-vriendje Pierre Cuypers. Hij mankeerde niets, toen hij onterecht declareerde. Kleptomanie is hier niet van toepassing, hij gewoon een ordinaire notaire dief. Als ik bij mijn werkgever iets kleins zou pikken sta ik meteen terecht op straat, ziek of niet! Grote bedriegers worden blijkbaar ook nog geholpen door de Arbodienst van het ministerie van Binnenlandse Zaken, in welk land leven wij? Wat doet het ministerie van Justitie? Burgers zijn dit spelletje spuugzat en die Harry wil ook nog een officieel afscheid? Mijn geloof in de staat is door CDA-Harry de Vries en zijn consorten echt totaal verdwenen. Hoe zit het eigenlijk met zijn maandelijkse onkostenvergoedingstoelage ca. 800 euro? Int hij dit bedrag ook nog maandelijks uit de lege gemeentekas?

Vacatures

Van onze partners

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!