of 59250 LinkedIn

Europese diplomaten willen servies met gouden sterren

Het gaat de de EU tussen de 1,5 en 3 miljoen euro kosten maar dan heb je hopelijk ook wat. Tafelzilver en servies waar je in het buitenland mee voor de dag kunt komen.
16 reacties

De diplomatieke dienst van de Europese Unie wil een eigen servies voor banketten en diners. Het mogelijke prijskaartje: 1,5 tot 3 miljoen euro. De aanbesteding begint dinsdag, meldden media in Brussel maandag.

Porseleinen servies

Het tafelzilver voor de zogenoemde Europese Dienst voor Extern Optreden is begroot op zo'n 2 miljoen euro. Dat is de grootste kostenpost. Maar ook voor het porseleinen servies (550.000 euro) is topkwaliteit vereist: geschikt voor de vaatwasser en bestand tegen verkleuring. Op elk stuk moet het Europese logo van twaalf sterren in goud prijken.

Kristallen glazen 

Het servies met bijpassende kristallen glazen, ijsemmers en kandelaars is bedoeld voor gebruik in Brussel en in de 140 EU-vertegenwoordigingen wereldwijd. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Boris op
Opkrassen met die gasten.
Door Diana Verhorst (Europees burger) op
Hiermee steken ze heel duidelijk een middelvinger op naar het Europese volk. Over machtsmisbruik gesproken.
Door Pieter Paul op
En dan nog zijn er mensen die een paar jaar geleden pro-Europees gestemd hebben. Economische samen-werking ja, maar één Europa gaat veel te ver. Grootheidswaanzin regeert waar bescheidenheid past, zeker na de farce met Griekenland dat de EU landen tot het allerlaatste moment tegen elkaar uitspeelt en Brussel dat uit prestigeoverwegingen Griekenland koste wat kost in de euro wil houden. En wij maar betalen. Jaarlijkse bijdrages, naheffingen, nog meer geld voor Griekenland, wij zijn het braafste jongetje van de klas.
Door Mari (pesionario) op
Zijn ze daar helemaal van de pot gerukt. Weer een deuk in het imago van de EU. Voer voor eurosceptici. Degene die dit bedacht heeft zal ook wel een torenhoog salaris en onkostenvergoeding hebben. En wij hier maar bezuinigen voor de Grieken en deze onzin. Opheffen die instituties.
Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Een handreiking v.w.b. het financieren van deze achterlijke uitgave die in het geheel niet ten dienste staat van de maatschappij die hiervoor weer opdraait; laat ze 0,01% van het geld wat ze binnenkrijgen (niet lachen!!!) aan de BTW-verhogingsafspraken met Griekenland, hieraan besteden; dus EERST GELD BINNENHALEN WAT ER NU NOG NIET IS! Conclusie: wordt een echt karig servies!!!
De afspraken over BTW met Zuid-Europese landen is een farce!
Zolang we cashbetalingen toelaten in landen waar zo'n 80% onder de tafel wordt betaald, zal er nooit vat komen op uitgaven, belastingen of economische hervormingen. Begin daar eens mee, laat eerst maar eens inzichtelijk worden hoe de financiële paden lopen. In de Zuid-Europese landen kun je de BTW verhogen wat je wilt zonder daar meer ontvangsten op te genereren. Het percentage bedrag wat onder tafel verdwijnt aan dokter, apotheek, groenteman, slager, timmerman en ga zo nog maar even door, neemt hierdoor alleen maar toe. Tja, het blijven echt een stelletje sulletjes in de Noord-Europese vertegenwoordiging en de Zuid-Europeanen blijven maar knikken; ja hoor, eens met de verhoging op BTW...; stelletje idioten!
Door jakov (Vaatwasser) op
Wanneer de Grieken wat te vieren hebben smijten ze toch de nodige borden aan diggelen?
Door Ambtenaar (ambtenaar) op
Hopen dat er geen grexit komt, want dan moet er een nieuwe komen met een ster minder.
Door Alex op
Hahahahaha, past goed bij de Ivoren Torens waarin de EU gevestigd is. Zitten er ook Nederlanders bij deze Dienst voor Extern Optreden? Heeft de Europese Commissie hiermee ingestemd? Weet Rutte hiervan? En Frans Timmermans?
Door Janneke op
Komkommertijd. Zal hopelijk wel een grapje zijn.
En als we toch geld hebben, misschien kunnen we daarmee vluchtelingen opvangen, of arme Grieken helpen. Alles beter dan een onzinnig servies dat ook nog eens snel sneuvelt.
Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
BELACHELIJK!!!; Wie dit wenst kan m.i. meteen de deur uit! Ik wil MIJN!!! geld niet spenderen aan zulke onzin! En ja, het is nog steeds ONS GELD!!! Wat zou het ons allemaal besparen wanneer we BRUSSEL wegsaneren!?!? Volgens mij hebben we dan zelf persoonlijk allemaal een servies met een gouden randje op onze tafel staan! En, echt, wie handel wenst te drijven en vrede beoogd zoekt elkaar ook echt wel op zonder deze bodemloze waterput van geldverslinding!