Advertentie
carrière / Nieuws

Eindhoven overweegt beroep in zaak topsalarissen

De gemeente Eindhoven overweegt in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter dat de gemeente met subsidietoekenning geen rekening zou mogen houden met te hoge salarissen van bestuurders.

10 april 2013

De gemeente Eindhoven gaat door met de strijd tegen de hoge salarissen van twee directeuren van verslavingszorginstelling Novadic-Kentron. Wethouder Staf Depla heeft dat woensdag laten weten.

Doelmatige inzet subsidiegeld
De wethouder reageerde op een uitspraak van de rechter die bepaalde dat de gemeente via subsidies niet de balkenendenorm (193.000 euro) mag opleggen bij Novadic-Kentron. Staf Depla ziet in de uitspraak zeker een opening om eisen te mogen stellen aan doelmatige inzet van subsidiegeld, laat hij weten in een verklaring. ,,Ons standpunt blijft hetzelfde. In beroep gaan tegen de uitspraak, nemen we serieus in overweging.''

Inkomenseisen
De rechter doet volgens de wethouder geen principiële uitspraak over de vraag of een gemeente überhaupt inkomenseisen mag stellen. De twee directeuren Krijn in ’t Veld en Roel Hermanides van Novadic-Kentron verdienen ieder ruim meer dan 2 ton (respectievelijk 236.849 en 218.676 euro). Eindhoven had de balkenendenorm als maximumsalaris opgelegd voor de subsidie in 2012.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Theo van Avesaath / Pensioen
Ik wil hier graag op reageren, Wethouder Depla Gemeente Eindhoven reageert op het bovenstaande, dat mag! Alleen ik vraag mij af over de Burgemeester Van Gijzel dat ik weet, deze persoon deugt helemaal nergens voor! Maar buiten dat ken ik geen Stad/Gemeente in Nederland waar zoveel rotzooi is, en dit wordt door de Gemeente en Van Gijzel dood gezwegen. Het wordt de hoogste tijd dat in Eindhoven een keer een fatsoenlijke Burgemeester komt, welke op een normale manier wordt gekozen!
Jos praat / beleidsmedewerker
Wanneer ik bij de bakker een brood koop, kijk ik naar prijs/kwaliteit. Wanneer die bakker zijn exorbitante salaris in de prijs van zijn product doorberekend, dan wordt dat brood mij te duur. En koop ik voortaan bij een ander.
Doeke Kuipers / corporatieman
Het geld anders besteden dan waarvoor het bedoeld is, heet ook graaien, toch. PGB's open kennelijk "brede deuren" voor te grote handen?
Advertentie