of 65101 LinkedIn

Einde subsidieregeling jongeren voor gemeenten

Gemeenten komen niet langer in aanmerking voor subsidie bij het aannemen van jonge medewerkers. De jongerenregeling van het A+O fonds Gemeenten is per 1 januari 2019 beëindigd.

Gemeenten komen niet langer in aanmerking voor subsidie bij het aannemen van jonge medewerkers. De jongerenregeling van het A+O fonds Gemeenten is per 1 januari 2019 beëindigd.

De afgelopen jaren heeft de jongerenregeling een bijdrage geleverd aan het in dienst nemen van jongeren. Gemeenten ervaren volgens het A+O fonds de laatste tijd echter steeds minder problemen bij het in dienst nemen van jongeren. ‘De knelpunten zijn – mede tegen het licht van de huidige arbeidsmarkt – verschoven’, zo wordt de beëindiging toegelicht.

 

Pot leeg

Er werd door gemeenten tot op het laatst zoveel gebruik gemaakt van de subsidieregeling om jongeren aan te nemen, dat de geldpot voor 2018 eind augustus al leeg was. Als tussenoplossing werd het fonds extra gevoed voor lopende subsidieaanvragen.

De jongerenregeling werd voor het eerst van kracht in 2015 met als doel de op slot zittende gemeentelijke arbeidsmarkt open te breken. De leeftijdsopbouw van de gemeentelijke bezetting raakte door de vergrijzing steeds verder uit het lood. In de beginjaren zat er telkens 2 miljoen euro in de subsidiepot. Vorig jaar was dat 1 miljoen euro.

 

7.500 euro

De regeling was in het leven geroepen om een impuls te geven aan het langdurig in dienst nemen van jongeren van 27 jaar of jonger. Voorwaarde was dat de jongere op de eerste dag van aanstelling 27 jaar of jonger was en een aanstelling kreeg van twee jaar of langer voor minimaal 32 uur in de week. Per medewerker die voldeed aan de voorwaarden ontving de gemeente 7.500 euro.

 

Knelpunten

De komende tijd gaat het A+O fonds Gemeenten onderzoeken welke knelpunten gemeenten ten aanzien van het dienstverband van jongeren ervaren en op welke manier gemeenten kunnen worden ondersteund bij het oplossen ervan.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker (n.v.t.) op
Die regeling had al enkele jaren geleden kunnen worden ingetrokken, want was toen al niet meer nodig. Hulde voor onze snelle Rijksoverheid!

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers