Advertentie
carrière / Nieuws

Eenhoorn tijdelijk burgemeester Vlaardingen

De voormalige burgemeester van Alphen aan den Rijn, Bas Eenhoorn, wordt waarnemend burgemeester van de gemeente Vlaardingen. Hij volgt daarmee Tjerk Bruinsma, de eerste gekozen burgemeester op.

08 november 2013

Bas Eenhoorn (67) is benoemd tot waarnemend burgemeester van Vlaardingen. De VVD'er treedt op 1 januari aan. Dat heeft de provincie Zuid-Holland vrijdag bekendgemaakt.

Alphen aan den Rijn

Eenhoorn kwam begin april 2011 uitgebreid landelijk in het nieuws toen hij als waarnemend burgemeester van Alphen aan den Rijn werd geconfronteerd met de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof. Tristan van der Vlis uit Alphen schoot toen zes mensen dood en verwondde er 17. De dader pleegde zelfmoord. Eenhoorn legde zijn functie in Alphen op 1 januari neer.


Decentralisaties

Eenhoorn komt in Vlaardingen op een moment dat er volgens de fractievoorzitters met de ,,decentralisaties in het sociale domein" een forse taakverzwaring voor de gemeenten aankomt, zo meldt de provincie. Onderzoek naar samenwerking met gemeenten in de regio en een positieve wending aan de interne politieke verhoudingen staan hoog op de agenda. De fracties hebben derhalve voorlopig liever met een waarnemer te maken dan met een vaste, door de kroon benoemde burgemeester.


Ervaring

De waarnemer is in elk geval een ervaren man. Eenhoorn was burgemeester van Schiermonnikoog en Voorburg en waarnemer in Lansingerland, Kaag en Braassem, en Alphen aan den Rijn.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Adèle
Hoppa, voor hij definitief aftaait, benoemt CdK-er Franssen nog even een partijgenoot in de provincie. Al voor de 4e keer mag Eenhoorn zich waarnemer noemen, en voor de 4e keer in Zuid-Holland.

Ja, laat die VVD-ers maar schuiven. Ons kent ons en ouwe jongens, krentenbrood.
Advertentie