of 59318 LinkedIn

Duizenden ambtenaren zijn miljonair

Drieduizend ambtenaren in Nederland zijn miljonair. Het bedrag hebben ze op de bank staan, zit in hun huis, aandelenportefeuille of ander vermogen. Dat bevestigt het CBS naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf vandaag.
9 reacties
Drieduizend ambtenaren in Nederland zijn miljonair. Het bedrag hebben ze op de bank staan, zit in hun huis, aandelenportefeuille of ander vermogen. Dat bevestigt het CBS naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf vandaag.
Crisis
Vorig jaar telde Nederland 154.000 miljonairs. In 2008 waren dat er 10.000 meer. De verliezers verloren hun titel door de financiële crisis, een waardedaling van hun huis en aandelenportefeuille. In Nederland mogen 3000 van de in totaal 954.000 ambtenaren niet klagen met een vermogen van een miljoen euro of meer, aldus de krant.

Oud geld
Volgens een CBS-zegsman gaat het niet alleen om oud geld, maar ook om overheidsdienaren met een salaris van 100.000 euro of meer die vermogen hebben opgebouwd. "Ze hebben bijvoorbeeld een huis gekocht dat flink in waarde is gestegen." aldus De Telegraaf.
Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Joke (rijksambtenaar (schaal 8)) op
De Telegraaf benadrukte dat 'grote aantal ambtenaren' al eerder, maar gaf in het bericht ook deze informatie: van de 954.000 ambtenaren zijn er 3000 met een vermogen van een miljoen euro of meer. Van alle werknemers in loondienst, uitgezonderd ambtenaren, zijn er 20.000 miljonair. Maar je kunt nog het beste ondernemer zijn als je zo rijk wilt worden: 85.000 miljonairs. Dat zet het wel in perspectief - de kop zou moeten zijn: 'slechts 3000 ambtenaren miljonair'.
Door Jan (Ambtenaar) op
Tjonge jonge, wat zou ik slecht slapen als ik dit niet had geweten. Ik behoor helaas niet tot die groep. Erg hé. BB, blijf alsjeblieft normaal doen.
Door @commentator (jurist) op
- met welk doel is dit onderzocht; welke conclusie wordt beoogd in relatie tot de ambtenarenstatus?
- 3000, waarvan hoeveel met inkomen boven de Balkenende-norm? hoeveel met zeer vermogende partner of forse erfenis? hoeveel met gewonnen prijs uit de loterij? etc.
- 12 'op de schaal van richter?' Het kan overigens voorkomen dat twaalven tevens de nodige werkzaamheden hebben te verrichten die binnen de scope van andere schalen passen..
- terug naar de orde van de dag.
Door Relatieve buitenstaander op
Hm, Joschke, meestal strijken niet de schaal 12-ers met de eer, maar een wethouder, gedeputeerde, hoofdcommissaris of directievoorzitter. Nou goed, intern misschien ook een afdelingshoofd of zo.
Door Joschke op
Wat een bladvulling. Schrijf liever wat over ambtenaren die met een rotsalarisje het werk voor de schaal-12'ers doen die met de eer strijken als het goed gaat en als het fout gaat krijgen de lagere schalen een trap na. Of is Binnenlands bestuur gelieerd aan de Telegraaf?

Door Gert-Jan Tolberg (extern) op
Klinkt natuurlijk erg indrukwekkend: maar liefst 3.000 ambtenaren zijn miljonair. Maar als je kijkt naar het totaal aantal miljonairs is het 2% en als je kijkt naar het totaal aantal ambtenaren is het 3 promille. Het zou me niks verbazen als er veel meer ambtenaren dan die 3 promille zelf in de schuldhulpverlening zitten.
Door Armand (Ambtenaar) op
He ambtenaar schaal 12 is toch nog altijd meer dan 4x de bijstandsnorm voor een alleenstaande moeder!
Door huisman op
Jammer dit zijn er veel te weinig. Maar met die lonen is dat ook geen wonder.
Door Ambtenaar op
Ik hoef mijn naam hopelijk niet vrij te geven? Ik ben maar een schaaltje 12.