Advertentie
carrière / Nieuws

Drenthe ontslaat ambtenaren wegens 'ernstig plichtsverzuim'

In februari werden vier ambtenaren op non-actief gesteld. Dat gebeurde na een onderzoek door een privaat recherchebureau in opdracht van de provincie, waarop later veel kritiek kwam.

25 april 2014

De provincie Drenthe heeft twee ambtenaren ontslagen wegens ,,ernstig plichtsverzuim''. Een van de ambtenaren heeft veelvuldig fraude gepleegd, de andere heeft vertrouwelijke informatie over het onderzoek naar die fraude gelekt naar derden. Dat meldden gedeputeerde Henk Brink en de commissaris van de Koning Jacques Tichelaar vrijdag.

Zender verbergen

In februari werden vier ambtenaren op non-actief gesteld. Dat gebeurde na een onderzoek door een privaat recherchebureau in opdracht van de provincie, waarop later veel kritiek kwam. Het bureau zou de ambtenaren hebben afgeluisterd en hun auto's hebben gevolgd door er een zender in te verbergen. De twee andere ambtenaren krijgen geen ontslag, maar een andere functie.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

H. Karelsen / belastingdeurwaarder
"ernstig plichtsverzuim"

Op hoeveel politici zou je deze omschrijving van toepassing kunnen laten verklaren ?
Ernst / ambtenaar
@henk Op geen enkele politicus. Plichtsverzuim is een arbeidsrechtelijke term die veronderstelt dat er sprake is van een aanstelling of dienstbetrekking. Daarvan is bij politici geen sprake.
Paul / projectleider
En is er ook aangifte gedaan, of kunnen ze weer zo aan de slag bij een volgende werkgever en hetzelfde uitvreten?
Advertentie