of 63946 LinkedIn

D66-fractievoorzitter Paternotte meldt zich voor Tweede Kamer

Beeld:janpaternotte.nl
Beeld:janpaternotte.nl
1 reactie

Jan Paternotte, voorzitter van de D66-fractie in Amsterdam, wil de Tweede Kamer in. Hoe hoog hij terechtkomt op de lijst met kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart, wordt 23 november duidelijk. Dan wordt de lijst bekendgemaakt, meldt D66 woensdag.

Grote beslissingen
Paternotte wordt vaak genoemd als mogelijke opvolger van Alexander Pechtold. Hij is nu tien jaar actief in de gemeenteraad van Amsterdam en zag de fractie in die tijd flink groeien. Tien jaar terug was D66 de kleinste partij in de Amsterdamse raad, nu heeft de partij veertien raadsleden. Toch wil Paternotte zijn werkzaamheden voortzetten in politiek Den Haag. ,,Gemeenten hebben steeds meer te zeggen. Maar voor het onderwijs, integratie en veiligheid liggen de grote beslissingen nog altijd in Den Haag. Als je tien jaar in een gemeenteraad zit, zie je dat Den Haag vaak in de weg zit als mensen vooruit willen'', aldus Paternotte. (ANP) 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Wiet ten Doeschate (directeur ixad vormgeving - communicatie - marketing) op
"Als je tien jaar in een gemeenteraad zit, zie je dat Den Haag vaak in de weg zit als mensen vooruit willen'', aldus Paternotte. Grappige uitspraak voor een politicus, die vooruit wil en dus juist naar Den Haag wenst te gaan..

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers