of 63082 LinkedIn

Corporatie stopt salaris directeur Rochdale

Reageer
Hubert Möllenkamp, de ontslagen directeur van Rochdale, krijgt geen loon meer van de woningcorporatie. De sociale huisvester hoeft het salaris niet door te betalen van de rechtbank in Amsterdam. Dat blijkt uit commentaar van Möllenkamp op de rechterlijke uitspraak.

Doorbetaling
Möllenkamp werd eind januari op staande voet ontslagen. Tijdens de rechtzaak waarin de oud-directeur doorbetaling van zijn loon eiste, stelde Rochdale dat hij eigenhandig zijn pensioen heeft verhoogd. Ook legde hij nauwelijks verantwoording af aan zijn raad van toezicht.

 

Dure auto's
Verder liet de ex-directeur zich, tegen de afspraak met de raad, rondrijden in een Maserati die door een blauw taxikenteken over de tramrails mocht rijden. Op vakantie in Spanje gaf Möllenkamp drie dure auto's, waaronder een Bentley en een Ferrari, op kosten van de zaak een servicebeurt.

 

Zelfverrijking
Ook minister Eberhard van der Laan voor Wonen en Wijken vermoedt dat Möllenkamp zich schuldig heeft gemaakt aan zelfverrijking. De ex-bestuurder laat weten dat hij in hoger beroep gaat. Ondanks een beschuldigend rapport van accountantsbureau Deloitte verwerpt hij elke beschuldiging van zelfverrijking.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers