Advertentie
carrière / Nieuws

Condoleanceregister voor Smits Álvarez op stadhuis

Op het stadhuis van Amersfoort is een condoleanceregister geopend voor het overleden raadslid Ramon Alvarez Smits. Hij pleegde zelfmoord in Spanje.

22 oktober 2013

In het stadhuis van de gemeente Amersfoort en op www.condoleanceregister.nl gaat dinsdag om 13 uur een condoleanceregister open. Mensen kunnen daar hun medeleven en gedachten kwijt over het overlijden van PvdA-raadslid Ramón Smits Álvarez. Het 34-jarige Amersfoortse PvdA-raadslid heeft zichzelf van het leven beroofd, zo werd dinsdag bekend.

 

Burgemeester Lucas Bolsius noemde het nieuws ,,een vreselijk bericht, een diep menselijk drama''. ,,Mijn gedachten gaan uit naar zijn vrouw, kinderen en andere naasten, die door een heel zware periode gaan. Sinds zijn vermissing hielden we allen de sterke hoop dat Rámon zou terugkeren, maar de grootste vrees is bewaarheid geworden. De verslagenheid is groot.”
 

Zowel de gemeente als de PvdA Amersfoort noemden Álvarez een bevlogen raadlid. ,,Van jongs af aan was hij betrokken bij de stad Amersfoort en de politiek. In 2003 kwam hij als 23-jarige in de gemeenteraad voor de PvdA en was hij het jongste Amersfoortse raadslid. Ramón was veel in de stad en in het stadhuis te vinden. Hij was onderzoekend en nam nooit genoegen met een half antwoord. Vele onderwerpen hadden zijn interesse.'' Dat stellen gemeente en PvdA Amersfoort in een gezamenlijke verklaring.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie